Tilla

Tilla är en maträtt som vår familj brukar äta. Jag vet inte om det är några fler som brukar äta tilla.

Här kommer receptet för ca 4 personer.

Detta behövs stömming, salt, potatis, hårt tunnbröd

2 förpackningar fryst strömming, tinas och kokas tillsammans med ca 6 dl vatten och 2-2½ dl salt. Låt detta sedan stå ca 1 dygn. För att se om det är nog salt, skär en tunn potatisskiva och stoppa ner i vattnet. Om potatisskivan flyter upp är det nog salt. Dagen därpå när rätten ska anrättas så koka potatis, och koka snabbt upp strömmingen.Blöt tex tunnbröd, tex Gene, och sätt in dom i ugn i 200 grader nån minut. Smöra det  varma  tunnbrödet och skiva potatis och strömmingen och rulla ihop. Det är gott men det rinner en del, pga att smöret smälter av värmen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0