Ny bokblogg

Jag skulle ha gjort denna blogg till en kombinerad foto och bok blogg, men jag gjorde en egen bokblogg istället. Så här kommer länken till min nya bokblogg - Mias boksida

Jag får se om jag kommer att uppdatera denna sida nåt mer eller inte. Nu är det bokbloggen som gäller i första hand.


Klockan 10.30 på morgonen i Khao Lak av Pigge Werkelin

Klockan 10.30 på morgonen i Khao Lak av  Pigge Werkelin
Ingen har väl gått miste om tsunamikatastrofen i december 2004 i sydostasien. Pigge Werkelin skriver tillsammans med Lena Katarina Swanberg om katastrofen. Här får man följa hans kamp för att hitta sin döda fru och sina 2 söner, kampen mot svenska myndigheter.
Mycket bra bok, sorglig men sann.

Får + + + + + väl värd att läsaSnart dax ...

för den kombinerade foto och bokbloggen.
Men jag vet inte hur jag ska lägga upp det hela. Jag har kopierat boktips från min andra blogg som ligger nere just nu, och kopierar dom hit istället. Men det är ganska så gamla boktips från 2007. Ska jag ha med dom också eller bara från 2009 års boktips. Vad tycker ni. Kommentera gärna. Då blir jag glad. Jag har tänkt göra listor från olika år med boktips.


Blir en foto och bokblogg

Nu har jag planer på att denna blogg kommer att vara både en foto och bokblogg. Håller på att föra över lite böcker som jag har läst förut till denna blogg, men kommer inte att sätta ut nåt förrän efter nyår. Så håll ut om du även är intresserad av böcker.


Nu ska jag...

...försöka skriva lite recept till min kokbok. Har 2 kokböcker som jag håller på att skriva.. och har funderingar och ideér till en roman också. Men det tar tid att skriva... jag har ju så många ideér.

Sen blir det lite matprogram på tv som gäller och ta det lugnt i allmänhet, för imorgon är det ny arbetsvecka igen.

Ha en bra söndag.


Håller på med en ny design

Nu håller jag på med en ny design till bloggen. Ny header har redan kommit upp ( och den behöver ändras lite också) men jag vet inte vilken färg jag ska ha som bakgrund.
Kan ni som läser detta ge mig förslag!?

Solnedgång och höst

Lite bilder från min promenad. Det är så fint med höst - och solnedgångar.


(C) copyright Marina

Frisk eller sjuk ...vem är viktigast


Hittade en artikel om Reinfeldt om att han vägrar visa sympati för de sjuka.
Läs artikeln här
I en kommentar står det så här:

Jämför den gamla kuggfrågan. Två personer, den ena vuxen och frisk den andra sjuk, handikappad eller baby. De har bara mat för en person. Vem skall ha maten? Delar de på den dör bägge inom kort. Får den andre all mat dör givaren. naturligtvis är det den friske som skall äta, då finns det en chans att denne hittar ny mat och bägge överlever.

Jag vill säga att Jesus kom till jorden för de sjuka och inte för de friska.
Matt 9: 12.
"Det är inte de friska som behöver läkare utan de sjuka."

Alltså ska de sjuka m fl få maten, medan de friska redan har all mat mm som de behöver för att överleva.
Eller man kan dela maten broderligt och rättvist. En portion mat kan delas i 2 delar så att både den friske och den sjuke får mat, så att den sjuke kan bli mätt och frisk och den friske kan få lite mat också så att han orkar leva.
Det funkar för så har jag det just nu och mår inte dåligt av det än. Har haft det så i många år. Och det är inte kul att veta att det finns många som har råd att äta sig övermätta med lyxmat och gå ut och äta lunch varje dag.

Vad säger ni om detta? Vem ska ha maten, bägge eller den sjuka eller rent av den friske.?
Moderaterna står för att mycket vill ha mer och den som har lite ska få det sämre. Är det rättvist? NEJ, ABSOLUT INTE. Det är så FEL så fel.
Det är bättre med rättvisa och att visa barmhärtighet med de svaga i samhället inte de som har allt.

Luleåkalaset 2010 del 2

Här kommer fredagens foton från Luleåkalaset. Oj det var ju ett tag sen det var nu.

MissLi uppträdde på kalaset. Inte tyckte jag att hon var bra. Absolut inte i min smak. För mycket skrik.Sen uppträdde The Ark och deras scenuppträdande var helt okej. Ola Salo är ju helt suverän bra på scen.(C) Copyright Marina.

Luleåkalaset 2010

Oj det var länge sen jag skrev i min blogg. Men nu kommer lite bilder från Luleåkalset. i detta inlägg från torsdagen, då det var gratis inträde.

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson var på besök.
Molly Sandén under soundchecket..
Luleå´s kommunalråd invigde Luleåkalaset.
Ola uppträdde strax efteråt..Publik inför invigningen av Luleåkalset.(C) copyright Marina. Korten får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Idol uttagning i Luleå

Nu var det Idol uttagning här i Luleå på Coop Arena. Jag var där eftersom det var gratis och det var lite musik där. Nej jag sökte inte till Idol om ni trodde det. Det överlämnar jag till de som kan sjunga.
Här är några bilder.

Kön till uttagningen.En del av publiken.


Peter Jihde fick jag en bild på också.


Även Mariette från förra årets Idol var här också.


Luleå rytmik och balett dansar


Black village Rockers en rock-kör från Boden. De sjöng bara hårdrockslåtar. Mycket bra.


Här sitter alla Idoler och väntar på sin tur.


(C) copyright Mia. Bilderna får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Rivning av Fritz Olssons huset

När jag var på stan igår så såg jag hur mycket dom har rivit Fritz Olsson huset. Här är några bildbevis. Hoppas att det blir något bra där istället. Något som verkligen behövs. Om jag själv fick komma med ideer så skulle jag vilja att det blev några affärer med vegetarisk och ekologisk mat och även en restaurang med bara vegetarisk mat (som verkligen behövs), en kristen skiv och bok affär, en riktig skiv affär, och självklart några billiga lägenheter så att alla kan bo någorlunda billigt i centrum.


(C) copyright Mia (Marina)

Hur ska den perfekta partnern vara? Testa dig.

Min perfekta partner är

 


LIVFULL

Du letar efter en partner som är omtänksam och kreativ. Har har mycket kärlek att ge och hittar ofta på olika sätt
att visa hur mycket han tycker om dig på. Närhet är väldigt viktigt för honom. Han vill lära känna dig på djupet och skapa den där speciella samhörigheten.

Hur du visar honom din kärlek?

Du skulle troligtvis uppskatta en person som är väldigt familjekär och som uppskattar stabilitet och trygghet. Han är redo för att dela ett liv tillsammans med dig. Visa honom att du är mogen och att du värderar familjelivet högt.

Ett kärlekstips till dig

Ett tips när du hittat den där alldeles speciella personen: Boka in en heldag tillsammans, men gör inte upp några planer alls. Bara träffas, umgås och se vad dagen har att bjuda på.Detta stämmer verkligen in på honom som jag är intresserad av. Hur rätt som helst. Allt bara stämmer in.


Här hittar du testet

Ta hänsyn i handling

Jag vet att jag klagade ganska så mycket i förra inlägget, men är det kärlek att ta hänsyn till de som vill ha familj men inte har det. Har man rätt att utan vidare prata om och med andra utan att ta hänsyn hur den andra mår utav det. Eller är det så självklart att man ska vara en familj och ha barn så att man glömmer bort alla singlar, hur dom känner det. Nu har jag det extra jobbigt eftersom jag inte har haft ett längre förhållande, men hade jag haft det så hade det ju inte varit ett problem för mig. Men man vet ju aldrig heller hur jag hade mått i den situationen. Det kanske hade varit lika jobbigt för det.

Vad tycker ni?
För jag anser att man ska kunna fråga om det går bra att prata om sina barn eller ha med sina barn eller när man träffas eller dylikt inför en singel. För den andra människan vet kanske inte ens om den andre människans situation hur man känner för det. Så tänk efter först hur den andre människan kan må innan du pratar om din familj eller barn inför en singel. Visa respekt för singlarna att de inte har familj och försök förstå deras situation först.

Jag tycker inte att det är så kul att höra om andra vad de ska göra tillsammans med sin partner och sina barn, när man själv inte har det livet.
Jag tycker att visa hänsyn i handling är en jätteviktig handling för den andre människan. Då visar man att man bryr sig om andra människor.

Men sen kan man ju tänka motsatt håll också, vad ska jag som singel ta hänsyn till, gentemot familjer??
Jo jag kanske måste förstå att man vill prata om sina barn  med andra och att de vill berätta vad de gjort med familjen.
Vem ska ta hänsyn här , vem vinner och vem förlorar här.?? Vem ska ta hänsyn i handling, familjemedlem som vill prata om sin familj, eller singeln som mår dåligt att de pratar om sin familj. Men när jag själv får familj så vill jag ju självklart prata både om barn och min man. Men jag skulle nog fråga om det fanns en singel i närheten om det går bra först, för många har det ju ingen betydelse om man pratar om sin familj med andra.
På FACEBOOk skrivs det ganska så mycket om sina barn, är det rätt när så många ser det, och där kan det ju finnas många som inte kan få barn heller.
Är det rätt eller fel.?
Skriv gärna en kommentar.

Singellivet är en pina

Nu är det storhelg igen och fortfarande singel. Usch så jobbigt det är. Alla berättar (både privat och på jobb) vad de ska göra med sin familj och sina barn. Att de inte kan se att det finns singlar som vill ha familj och som mår dåligt av att vara singel.
Och det är ju inte bara under storhelger det är jobbigt utan även andra tider. Varför kan man inte ta mer hänsyn till oss singlar. Ni som säger att ni inte gör något fel och tar hänsyn varför har jag då aldrig upplevt att ni tar hänsyn just på det området.

Många säger att de arbetslösa är utanför samhället men det är ju vi singlar som är helt utanför samhället. Man känner sig som 5:e hjulet under vagnen och är helt utanför när de pratar om sina familjer. Det är inte så kul att hälsa på människor som har familj, jag har inget att prata med dom om och man är fortfarande 5:e hjulet under vagnen.

Dessutom måste man göra allting själv, handla, laga mat, äta maten själv, städa ensam, sina intressen, sova ensam, vakna ensam, har ingen att prata med när man kommer hem. Det är även jobbigt ekonomiskt och det man handlar hinner bli förstört för att det inte hinner bli uppätet och man kan inte handla den mat man vill.

Är dessutom vegetarian så jag känner mig ännu mer utanför. Man kan inte bjuda hem människor på mat. Visst kan jag gå till andra och äta , men det vore ju en fördel att äta hela tiden vegetarisk och stå för det.

Är heller ingen ute människa som går ut på krog, det är ju så ytligt. Och här i Luleå finns ju inga killar, inte i min smak i alla fall.

Ni har det allt bra som har en partner, så kom inte och säg annat. Men skryt inte över att ni har familj och barn, sluta berätta om er familj med andra som inte är i den situationen. Ta lite hänsyn till oss singlar.

Själv har jag aldrig upplevt att någon tagit hänsyn på nåt område i mitt liv. Då menar jag INGEN.

RSS 2.0