Jultankar

Oj jag har inte skrivit nåt inför julen och nu är det nyår. Men här kommer ialla fall lite jultankar som jag tänkt lägga ut kring jultiden.
Nu är jag uppe i Gällivare och firar jul och nyår. Så jag sitter vid mammas dator och skriver. När vi var och handlade mat så fick jag lite tankar om julen. Vad jag står för och inte står för.
Först och främst är det hemskt att julen ska handla om kommers, allt handlar om att inköpa både mat och julklappar. Det är sån hysteri kring julen så man blir tokig. 

Vad jag längtar tills jag får en egen familj och slippa fira julen på normalt sätt. Jag skulle vilja att det var en vanlig dag och äta vegetarisk mat och så lite julklappar som möjligt. Och att ha Jesus i centrum under dessa dagar( och även under årets andra dagar också). Att ha en bra gemenskap med de man känner. Och kunna hjälpa hemlösa på stan i Stockholm eller andra människor som är ensamma och utanför. Det ger mig mycket mer.

Som det är nu firar jag julen tillsammans med mamma, mormor, morfar moster mfl. med mycket mat och julklappar. Alltså bara det världsliga. Och ingen Jesus i centrum här inte, visst blev det att man såg lite på tv om jesu födelse och hörde julevangeliet. Men för mig gäller det mer.

Och det här med julmaten, varför kallas det för julmat när det egentligen är smörgåspålägg nästan allt man äter på julbordet. Pastej, lax, skinka, ägg, sill mm.
Har någon ett bra svar där? Jag har det inte.

Vad tycker ni om Julen?


Hjärnan laddar...var god vänta

Mamma hade en magnet på kylskåpsdörren. Hjärnan laddar.... var god vänta. Det är nog så ibland, eller hur????(C) copyright Mia. Kortet får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Kåkstan i Malmberget

När jag var i Gällivare hos min mamma så var det marknad i Malmberget i Kåkstan. Så vi for dit men det var inte snåt speciellt där, det var allt det vanliga som brukar vara på en marknad, hembakt bröd, julsaker, mm.

(C) Copyright Mia. Korten får ej användas eller lånas utan mitt tillstånd.

Svenska hjältar-galan

Nu ikväll var det Svenska hjältar gala på tv4. Oj vad jag blev berörd. Tänk att det finns kärlek ute i samhället och människor som bryr sig om andra människor, utan att få nåt för egen vinnings skull.

Det jag blev mest berörd av, var när Madelene Sundström räddar Natalie från att bli ofredad. Det var en kille som följde efter Natalie från bussen och förgrep sig på henne, då kom Madelene och räddade henne. Mycket bra gjort.

Det andra som jag reagerade på var när Hossein  räddar en pojke som föll från 6:e våningen. Och pojken klarade sig då Hossein fick tag ihan.

Det som jag själv skulle vilja göra är det som Sam och Stina Dahlgren gör, att hjälpa hemlösa, ensamma och ungdomar i ensamhet. Och dessutom gör de det ideellt. Och jag tror dessutom att det ger en glädje i livet som inte pengar kan ge.  Läs mer här om Sam och Stina.

Jag brinner för att hjälpa hemlösa på ett eller annat sätt. Där på Hornsgatan skulle jag inte ha nåt emot att vara. Det behövs verkligen mer av vardagliga hjältar, samhället skulle se mycket bättre ut då. Jag vill verkligen till Stockholm och hjälpa hemlösa.

Lördagslinsen - julkort

Den här veckans tema hos Lördagslinsen är julkort. Detta julkort ska jag skicka till mina nära och kära sen, så jag gör inte om något bara för detta inlägg.
Man firar ju jul för att det var då Jesus föddes, inte för att man får julklappar, äta god mat, eller för tomtens skull.


Rätt Idol som vann

Vad tyckte ni om finalen i Idol? Jag tycker att Erik Grönvall är en värdig vinnare av Idol. Han är jättebra. Och sjunger rätt så bra och låten var helt okej också. Inte för att jag tycker om så lugna låtar men han är ändå värdig vinnare.  Han kommer nog ganska så långt i musiken.

Grattis till Erik!
Lite julstämning i Luleå

Nu vet jag inte vad jag ska sätta ut för bilder men det får bli lite julstämning från Luleå.(C) copyright Mia. Kortet får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Fest i helgen

I helgen var det 50 års fest i Gällivare. Vi var ca 54 personer med på festen. Där var det mycket god mat. Detta är min tallrik med lax i olika former och kyckling i olika former, skinka,ägg, paj och olika dressingar som tzatziki( eller hur det nu stavas). Allt var mycket gott. Sen blev det tårta efteråt.(C) copyright Mia. Kortet får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.


Innan det blev mat var det 4 st som kom utan att A visste om det, det var min ena faster och hennes man och min fasters dotter med hennes man som kom. De var utklädda med masker på sig jag hann bara ta ett kort och det var på min kusin. Man kände absolut inte igen dem. Vill inte sätta ut kort om de inte vill vara med i en blogg. Ska hör a med dom om jag får sätta ut några kort om jag suddar ut deras ansikten.

Sen var det mycket spex, som tex min faster klädde ut sig till en baby och sjöng, två av mina fastrar klädde ut sig med lössnoppar och sjöng till en låt, 4 kusiner klädde ut sig till ABBA och sjöng en av deras låtar. Mycket bra.

Kul fest allt som allt. Träffade även en kusin till mig som jag inte har träffat förut.

Är borta över helgen

Imorgon fredag åker jag upp till min mamma i Gällivare.  Ska på 50 års kalas också där. Kommer även att träffa mina släktingar där som kommer från Göteborg. Det kommer nästan att vara 50 perosner p festen så det blir kul allt i hop.
Kan inte sitta vid mammas dator för hennes daror var visst trasig nu. Men jag får väl hitta på annat istället för det.
Och när jag åker hem hit så följer nog mamma med hit så det blir inte så mycket att sitta vid datorn i början av veckan heller.

Tur att jag ska åka till en varmare lägenhet, min är jättekall just nu. Jag måste värma upp kroppen lite och det är skönt.

Ha det så bra i helgen.

Lite höstbilder

Håller på att städa just nu men tog en paus så jag lägger ut några fina höstbilder... konstigt för det borde vara vinter just nu. Korten är ju i och för sig några veckor gamla men men.


(C) copyright Mia. Korten får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.


RSS 2.0