Jultankar

Oj jag har inte skrivit nåt inför julen och nu är det nyår. Men här kommer ialla fall lite jultankar som jag tänkt lägga ut kring jultiden.
Nu är jag uppe i Gällivare och firar jul och nyår. Så jag sitter vid mammas dator och skriver. När vi var och handlade mat så fick jag lite tankar om julen. Vad jag står för och inte står för.
Först och främst är det hemskt att julen ska handla om kommers, allt handlar om att inköpa både mat och julklappar. Det är sån hysteri kring julen så man blir tokig. 

Vad jag längtar tills jag får en egen familj och slippa fira julen på normalt sätt. Jag skulle vilja att det var en vanlig dag och äta vegetarisk mat och så lite julklappar som möjligt. Och att ha Jesus i centrum under dessa dagar( och även under årets andra dagar också). Att ha en bra gemenskap med de man känner. Och kunna hjälpa hemlösa på stan i Stockholm eller andra människor som är ensamma och utanför. Det ger mig mycket mer.

Som det är nu firar jag julen tillsammans med mamma, mormor, morfar moster mfl. med mycket mat och julklappar. Alltså bara det världsliga. Och ingen Jesus i centrum här inte, visst blev det att man såg lite på tv om jesu födelse och hörde julevangeliet. Men för mig gäller det mer.

Och det här med julmaten, varför kallas det för julmat när det egentligen är smörgåspålägg nästan allt man äter på julbordet. Pastej, lax, skinka, ägg, sill mm.
Har någon ett bra svar där? Jag har det inte.

Vad tycker ni om Julen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0