Blå natur

När jag tog dessa kort var det både mörkt ute och mulet men det blev fina kort tycker jag. Har bara gjort dom skarpare i Photoshop, inget mer.

(C) copyright Mia. Bilderna får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Att göra lista v 50

Nu har jag en hel del att göra på 4 dagar. Här kommer listan för denna vecka. Det blir lättare att hålla koll på det man gör när man skriver upp det.

1. Göra Behovsanalys hos Herbalife
2. Arbetsförmedlingen
3. Tvätta
4. Städa
5. Köpa present till min kusin ( som inte blev av förra veckan)
6. Åka upp till Gällivare under helgen
7. Göra en gratis fotobok till julklapp
8. Stryka kläder
9. Packa

Bilder från skyltsöndan

Här kommer några bilder från dagens skyltsöndag.

Gospelkören Rejoice sjunger gospel utanför NorrbottenMuseetBarnen fick rida på ponny(C) copyright Mia. Korten får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Julskyltning och 1 advent

Hej alla läsare!

Idag har jag varit ut på julskyltningen och det var verkligen ingenting speciellt. Nä jag tänker faktiskt sluta gå på sådana tillställningar.

Var sen bara hemma ett litet tag och sen iväg på Adventsgudstjänst i kyrkan. Det var en kör på ca 60 personer som sjöng sånger och det var bra. Efteråt var det advents fika i församlingsgården.

Vet ni varför man firar advent? Är det för att man väntar på tomten, eller är det för att  man väntar på Jesu ankomst?


Ha en forstatt trevlig advent.

Fotouppdraget nr 17

Hittade en sida med fotouppdrag hos Inspiration och Kreativitet. Temat den här gången är Natt. Här kommer mitt foto på temat.(C) copyright Mia. Kortet får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Lördagslinsen - Längtan

Hos Lördagslinsen är det temat längtan. Oj här var det svårt att bestämma sig, jag har så mycket jag längtar efter. Nå väl vad jag längtar efter är..... ja så mycket men jag väljer.... ja vad ska jag välja Stockholm, sommaren, komma till himmeln (evigt liv), jag kan ju inte sätta ut flera bilder här.
Men det blir nog en sommarbild. Tänk att få gå i sanden barfota och göra spår efter sig. Jag borde ha fotat 2 par fotspår men men det blev inte av. Det är mitt fotavtryck i sanden. Kortet är i från sommaren.
Oh vad jag längtar.


Lite julpyntning

Hej nu har jag julpyntat lite. Jag brukar inte ha så mycket framme, jag brukar bara ha elljusstake och julkrubban framme och lite ljusslingor. Detta år blir det ingen julgran som jag brukar ha för julgransbelysningen funkar inte och jag tänker inte köpa nåt nytt heller.


(C) copyright Mia. Korten får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Bloggtema - manlighet

Denna vecka är det Manlighet som gäller som bloggtema hos Mymlan på Bloggvärldsbloggen. Är lite sent ute man bättre sent än aldrig.

Nåväl vad betyder manlighet för mig. Det är först och främst att mannen har något som är speciellt som sticker ut och som vågar vara den han är. Vågar vara annorlunda, att inte härma alla andra. Manlighet är också att kunna ta ansvar och ha ett hjärta av guld, att kunna ge av sig själv. Ställa upp för andra före sig själv. Han ska vara ödmjuk. Han ska också att vara öppen med sina känslor och kunna prata om allt, är inte rädd att utrycka sig i ord och handling. Han är även utåtriktad och spontan.


Manlighet är också att mannen ska bestämma  i hemmet och inte kvinnan ( som det oftast är i samhället just nu). Oftast är det väl så att kvinnan har tagit över mannens roll i hemmet att bestämma och det är hur fel som helst. Männen har oftast inte någonting att säga till om. Det kanske inte alltid är så men det finns så otroligt mycket sånt i samhället just nu. Så enligt mig är det kvinnan som har blivit manlig i vissa avseenden.

Sen finns det ju en negativ manlighet som han på bilden hos Mymlan under bloggtema manlighet. Han är manlig men på ett negativt sätt. Oj här gick jag efter utsidan. Om man går efter utsidan så är manlighet för mig långt hår och ungdomlig. En levande person.

När jag skrev detta så tänkte jag på en viss person.  

Solnedgångar igen

Här kommer lite fina solnedgångar igen. Jag bara älskar solnedgångar. Tänk på att det är Gud som har skapat detta.
(C) copyright Mia. Korten får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Herbalife träff

Idag har jag varit på en Herbalife träff. Man fick scanna in sig och sen fick vi lära oss om hur vi skulle äta frukost.
Mycket bra träff och vi fick även smaka på en del produkter. Men de är ju ganska så dyra, så jag vet inte om jag ska köpa något därifrån eller inte.  Det ska vara en hälsokurs nu i 9 veckor som jag ska gå på.
 
Det hela började i somras på Luleåkalaset då man fick scanna in sin vikt. För några dagar sen  ringde en tjej Herbalife och frågade om jag ville komma med på en träff. Så jag gick dit som sagt.

Dansande Tyson

En gång när Sandra kom hit så gav hon sin Pudel Tyson hundgodis och då brukar han få dansa. Bilden är inte så bra, det är svårt att få bra rörliga bilder.(C) copyright Mia. Bilden får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.


Take me home

Här kommer en kristen hårdrocksvideo som jag tycker är jättebra. Har börjat lyssna mer och mer på kristen musik nu, både kristen hårdrock som jag bara älskar och även lite lovsång, som jag egentligen inte är så förtjust i. Kristen musik ger mer näring åt själen och man blir mer berörd av den också.
Take me home please God (x2)
Let this journey of light
be my sunrise tonight.
Take me home please God (x2)
On your wings I will ride
through the night

Det är bara Gud/Jesus som kan ta oss hem till himmelen när vi dör, alltså att få evigt liv.


Djurplågeri

Såg den här videosnutten och tycker att det är hemskt. Tur att jag inte äter animaliskt. Ja bara när jag blir bortbjuden.
Varning kan vara jobbigt att se.


Att göra lista v49

Denna vecka har jag så mycket att göra så jag skriver upp en att göra lista här så jag kommer ihåg vad som behövs göras.

1) Baka - matbröd
2) Handla - får lön denna vecka
3) Laga upp mat - brukar laga upp mat för flera dagar irad och frysa in maten sen
4) Redigera foton
5) Städa
6) Tvätta  - tvättar 1/vecka fast jag är ensam
7) Promenera - det behövs också
8) Rensa Favoriter - har så många länkar där, tar bort det jag inte är intresserad av nu
9) Rensa lösa papper -  behövs säkert flera gånger
10) Rensa i källaren - har sagt upp förrådet så det måste vara tomt till sista december
11) Lyssna på predikningar/undervisningar från bibeln
12) Lära känna Gud/Jesus (läsa bibeln och be)
13) Köpa present till min kusin
14) Gå ut och fota
15) Se på kanal 10 - en kristen kanal som nu finns med på comhems kanaler
16) Gå på skyltsöndag
17) Julpynta
18) Blogga
19) Läsa bloggar från Bloglovin
20) Söka jobb och bostad i Stockholm

Många av dessa punkter kommer jag att göra varenda dag som punkt 7,11, 12, 15, 18, 19 och punkt 3, 8, 9, 10 behövs göras flera gånger och ev flera veckor. Och självklart behöver jag äta både frukost, lunch, middag och 2 mellanmål per dag. Så jag har en hel del att göra, jag behöver ta det lugnt också.
Tur att jag är arbetslös, annars skulle jag inte hinna med någonting av detta. För man vet inte när det är dax att flytta till stockholm. Så det är bäst att passa på.

Lördagslinsen - form

Nu har jag hittat en fototävling här på nätet som jag ska försöka vara med i. Sidan heter Lördagslinsen och dagens tävling handlar om form.

Så mitt bidrag är denna staty som finns mitt i en rondell här i Luleå. Den är verkligen inte fin. Den har ju olika former, både rund och utskuret i andra former.             

Eftersom denna bild är med i Lördagslinsen så tilllåter jag att den ev finns med där men annars får man inte använda sig av bilden utan mitt tillstånd.

Min jul önskelista

Snart är det jul igen, bara en månad kvar.
Så här kommer min önskelista.

* Flytta till stockholm ( oj vad jag tjatar om det)
* En man ( vill gifta mig innan jorden går under)
* Få större tro på Gud/Jesus ( för att kunna följa honom och få evigt liv)
* Kunna följa Jesus (för att få evigt liv) 
* Hjälpa hemlösa i Stockholm ( de har ingen bostad eller så mycket mat, pengar)
 plus mycket mer

Som ni ser är det inga inslagna paket jag vill ha. Det ger mig ingenting. Men man kan ju önska sig detta (min önkselista) så att det händer nästa år 2010.
Kläder har jag och det köper jag billigt på second hand affärer och prylar och sånt är jag inget för. Men visst kommer jag ändå att få julklappar för det.

Hur ser din önskelista ut?

Stan på kvällstid

Vet inte riktigt vad jag ska sätta ut för bilder just nu så det får bli några kvällsbilder från storgatan i Luleå.
De blev inte så där riktigt bra för det var så kallt att jag inte kunde hålla i kameran. Bilderna är från förra veckan.(C) copyright Mia. Korten får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Shopping inget för mig

Idag var min mamma här över dan hon skulle till Sunderby sjukhus, sen träffades vi och åkte in till stan. Jag gör det bara för att min mamma inte ska behöva gå ensam på stan och för att jag vill träffa henne. Shopping och att springa runt på stan är verkligen ingenting för mig. Jag ser ingen njutning alls i det hela.

På tal om shopping så såg jag på Kvällsöppet med Ekdal igår kväll. Det handlade om just shopping nu när det är jultider och allt vad köphets heter. Tänk vad många som är beroende av just att handla. Nu är det en ökad materiell konsumtion och man märker knappast att det är ekonomisk kris i sverige. Se bara på dessa siffror (från Kvällsöppet) :
1998 var konsumtionen 39,2 miljarder kr
2008 var konsumtionen 59,5 miljarder kr
2009 är konsumtionen 61,3 miljarder kr.

Det var bra det som Marcus Birro sa nåt "om att man gör sig av med Gud men man har bara förflyttat Guden till shoppandet istället. Man söker och längtar efter tröst, bekräftelse, kärlek och trygghet". Man far längre bort ifrån Gud och har mammon som Gud istället.

Vad tycker ni ? Är shoppande det viktigaste i livet? Vad får man ut av det?

Måste man alltid ha det senaste produkterna, senaste modet mm för att må bra eller att vara populär och älskad?Nordansmak

När jag var ut på eftermiddagen i lördags så gick jag förbi NordanSmak, som är en liten affär som säljer ekologiska, lokalproducerade och rättvise märkta varor både i affären och via webben. Finns på stationsgatan vid statoil.
NordanSmak står för hållbar utveckling, så du som står för att hjälpa till med miljön så köp dina varor härifrån.

Här är bilder från deras skyltfönster.

(C) copyright Mia. Korten får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.


Vinter solnedgång

Jag som har tänkt lägga ut lite bilder på vintgir solnedgångar, men nu har snön tinat bort. Men här kommer i alla fall lite bilder då det var lite snö. Och jag hoppas att det förblir så, utan snö.

God natt, ska gå och lägga mig nu.


(C) copyright Mia. Bilderna får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Gör roliga bilder

Jag har hittat en väldigt bra sida där man kan göra roliga bilder. Sidan heter PhotoFunia och är lätt att använda. Det finns många bra och roliga mallar. Det är bara att klicka på mallen och ladda upp den bild som ni vill använda. Spara sen ner den på din dator.
Här kommer några som jag har gjort i PhotoFunia.Ni borde verkligen gå in och göra egna bilder därifrån.

När vi glömde barnens rätt

Nu har jag kommit hem från stan. Jag har varit på en samling  för utsatta barn i domkyrkan. Det är en temahelg där det var först en manifestation för utsatta barn ute på storgatan. Ett samarbete mellan Rädda barnen i luleå och Luleå Domkyrkoförsamling.FN:s barnkonvention firar 20 år, ja egentligen den 20:e november men nu var det denna helg.

I Domkyrkan var det först sången "Som en bro över mörka vatten" .  En mycket bra låt. Sen var det Birgitta
Ahlqvist, Ordförande i Rädda Barnen i Luleå som talade och sen var det Hans Stiglund, Biskop Ii Luleå Stift.
Andra låtar som sjöngs var Handens fem fingrar,
 och låten Jag vill känna tro  och Barnen gråter  som jag inte vet vem det är med och har inte hittat den på nätet heller. Den har ju en sån bra text så jag vill gärna veta vem det är med. Vet nåt vem det är med, så hör gärna av dig.

Lite fakta av det som sas:

De flesta länder har skrivit på Barnkonventionen utom USA och Somalia.
4 områden som gäller: barns lika rättigheter,  barnen ska sättas i främsta rummet, de ska ha liv och utveckling, och utvidga sina åsikter.
Våld mot barn blir ofta utsatt för våld som vuxna och de utsätter ofta andra för våld.

Här kan du läsa om FN:s barnkonvention om barns rättigheter.
Och här lite allmänt om barns rättigheter där finns det många bra artiklar att läsa.


Hittade den här bilden hos Lilla MyTa med denna bild till din blogg eller hemsida.
Det är en symbol för alla barn i världen som lider
i det stilla, de utnyttjade barnens tårar.
Uppmärksamma deras lidande genom att adoptera
bilden till din blogg eller hemsida, som ett sätt att visa sympati.

Ska iväg någonstans

God morgon!
Idag vaknade jag sent klockan halv 11. Men jag har hunnit läsa Blogloving inläggen och dammsugit.
 
I efter middag ska jag iväg någonstans. Men säger inte vart jag ska. Det är här i Luleå och det enda jag kan säga är att det är nog givande att vara med om det.

Skriver mer om det när jag kommer hem i kväll.

Ha en trevlig lördag.

Busbra

Busbra är en mycket busbra sida. Här kan du lära dig att designa din blogg, här får du tips i photoshop  och mycket mer. En mycket bra sida. Ett bra sätt att kunna se hur en blogg är uppbyggd och det kanske är det vikigaste när man ska designa sin blogg.

Ny bloggdesign

Nu börjar jag kunna lite om bloggdesign, menjag tänker lära mig mer och ändra om lite i denna design.

Min gamla designMin nya vinter design
Passar den som vinter design?

Reach out for the light

Har inget att skriva om just nu så här kommer en musikvideo med Avantasia, Reach out for the light. En mycket bra hårdrocksgrupp och låten är helt suveränt bra.

Nu ska jag fortsätta att baka, brödet är på jäsning just nu.Blogloving fråga

Jag vill gärna ha blogloving till denna blogg. Men jag är redan registrerad där till en annan blogg, som inte är aktiv just nu.  Går det att anväda sig av samma adress för det. Eller hur funkar det? Kan nån komma med en kommentar till det.

Jag för 20 år sedan

Hittade ett kort på mig som är taget för 20 år sedan. Oj vad jag såg ung ut. I och för sig är det ju som sagt 20 år gammalt kort. Nu har jag kort hår och ser lite äldre ut.
Kan inte förstå hur jag kunde tycka om blusen jag hade på mig. Men det var ju slutet av 80-talet.

Här har jag gjort om lite i photoshop. Jag använde Filter - Artistic - paint daubs.

  

Här använde jag Filter - Artistic - colored pencil.
Och här kommer originalet.
(C) copyright Mia. Korten får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

En skön söndag

Idag har jag varit ut på en lång promenad men samtidigt fotade jag lite grann. Var ute i 75 min. Det var ett skönt vinterväder ute.

Sen åt jag lunch och tog mig ett varmt bad. Det var skönt. Kollade sen in lite mail och lite annat på datorn. Satt och läste ett tag ur en bok som är hur bra som helst, kommer att recensera den sen när jag har läst ut den.

Har just kollat in lite recept  och kollar nu på tv ett tag. Sen ska jag gå och lägga mig.

Kan tilläggas att jag inte har ätit nå godis idag, och de senaste dagarna åt jag bara lite. Äter nu frukost lunch, middag och 2 mellanmål. Så då blir man inte nå sötsugen.

Ha en skön söndag. Bilder från promenaden kommer strax. Känner inte för att sätta ut några just nu.

Jag vill bo i en ....

... varm lägenhet. Det är så kallt att jag först har mina vanliga kläder på mig och sen en fleece morgonrock ovanpå. Fleecetofflor på fötterna.
Golvkallt är det som bara den. Det är dragit och elementen är inte fullt påslagna.
Jag tycker att det är vi hyresgäster som ska bestämma hur vi vill ha temperaturen inomhus. Tänk på alla gamla människor som är frusna av sig. Det kan inte vara lätt för dom.

Jag nästan bor i badkaret så att jag får upp värmen i kroppen. Eller värmer mig med hårtorken över hela kroppen. Det kanske inte är så bra för kroppen, men vad ska  man göra.

Så jag längtar till sommaren då det är varmt inomhus, men då borde det vara lite kallare inne, då är det nog med värme.
Jag kan inte vädra ut heller för då blir det ännu kallare inne.

Nu blev det en klagen här men det är inte så kul att frysa inomhus. Jag hoppas att någon från Lulebo läser det här.

Har ni några tips hur man kan få det varmare inomhus när det är kallt. Tacksam för svar.

Daglig solnedgång

När jag var ut på en promenad idag mellan 14.00 - 15.00 så såg jag att solen höll på att gå ner. Det var tidigt tycker jag men det är ju vintertid nu. Själva solen blev inte så bra på korten, men jag har inte riktigt lärt mig hur jag gör.

Under promenaden tog jag nästan 60 kort så mer kort kommer från denna promenad lite senare.

Så här kommer några kort.

(C) Copyright Mia. Korten får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

RSS 2.0