Bloggtema - manlighet

Denna vecka är det Manlighet som gäller som bloggtema hos Mymlan på Bloggvärldsbloggen. Är lite sent ute man bättre sent än aldrig.

Nåväl vad betyder manlighet för mig. Det är först och främst att mannen har något som är speciellt som sticker ut och som vågar vara den han är. Vågar vara annorlunda, att inte härma alla andra. Manlighet är också att kunna ta ansvar och ha ett hjärta av guld, att kunna ge av sig själv. Ställa upp för andra före sig själv. Han ska vara ödmjuk. Han ska också att vara öppen med sina känslor och kunna prata om allt, är inte rädd att utrycka sig i ord och handling. Han är även utåtriktad och spontan.


Manlighet är också att mannen ska bestämma  i hemmet och inte kvinnan ( som det oftast är i samhället just nu). Oftast är det väl så att kvinnan har tagit över mannens roll i hemmet att bestämma och det är hur fel som helst. Männen har oftast inte någonting att säga till om. Det kanske inte alltid är så men det finns så otroligt mycket sånt i samhället just nu. Så enligt mig är det kvinnan som har blivit manlig i vissa avseenden.

Sen finns det ju en negativ manlighet som han på bilden hos Mymlan under bloggtema manlighet. Han är manlig men på ett negativt sätt. Oj här gick jag efter utsidan. Om man går efter utsidan så är manlighet för mig långt hår och ungdomlig. En levande person.

När jag skrev detta så tänkte jag på en viss person.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0