Shopping inget för mig

Idag var min mamma här över dan hon skulle till Sunderby sjukhus, sen träffades vi och åkte in till stan. Jag gör det bara för att min mamma inte ska behöva gå ensam på stan och för att jag vill träffa henne. Shopping och att springa runt på stan är verkligen ingenting för mig. Jag ser ingen njutning alls i det hela.

På tal om shopping så såg jag på Kvällsöppet med Ekdal igår kväll. Det handlade om just shopping nu när det är jultider och allt vad köphets heter. Tänk vad många som är beroende av just att handla. Nu är det en ökad materiell konsumtion och man märker knappast att det är ekonomisk kris i sverige. Se bara på dessa siffror (från Kvällsöppet) :
1998 var konsumtionen 39,2 miljarder kr
2008 var konsumtionen 59,5 miljarder kr
2009 är konsumtionen 61,3 miljarder kr.

Det var bra det som Marcus Birro sa nåt "om att man gör sig av med Gud men man har bara förflyttat Guden till shoppandet istället. Man söker och längtar efter tröst, bekräftelse, kärlek och trygghet". Man far längre bort ifrån Gud och har mammon som Gud istället.

Vad tycker ni ? Är shoppande det viktigaste i livet? Vad får man ut av det?

Måste man alltid ha det senaste produkterna, senaste modet mm för att må bra eller att vara populär och älskad?Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0