Bloggtema - finanskrisen

Denna vecka hos Mymlan på Bloggvärldsbloggen är temat finanskrisen. Jag vet inte så mycket om den men här kommer min version.

Varför uppstår en kris överhuvud taget? Jag tror att man är självisk av sig. Högpamparna och cheferna ska ha högre löner och fallskärmar. Man tänker inte hur mycket det kostar företaget att de ska få ut sin lyxlön, är det verkligen värt det. Här borde dom göra en ekonomisk budget så att företagets ekonomi räcker året ut. Och dra in på alla höga löner och fallskärmar. Man kan inte bara ha mer och mer utan att tänka på följderna. Så att alla i företaget inte kan jobba kvar för att pengarna inte räcker till eftersom pamparna vill få ut max med pengar.
Och smällen kommer förr eller senare och nu har den alltså kommit. Och krisen kommer att fortsätta.
Man kan bara gå efter sig själv och sin egen ekonomi - skulle jag leva utöver mina tillgångar, så skulle jag också få en ekonomisk kris. Det säger ju sig självt.
Här måste man kunna ta sitt ansvar för företagets ekonomi. Vi kan inte hålla på att leva som vi gör just nu.
Dessutom tror jag att vi lever i sista tiden av jordens existens och att krisen är ett tecken på detta.

Här är ett bibelord som jag tror passar in här:

Lukas 12:16-21
En rik man hade fått god skörd på sina jordar. Han tänkte för sig själv: "Vad skall jag göra? Jag har inte plats för hela skörden." Han sade: "Så här skall jag göra. Jag river mina lador och bygger större så att jag får rum med säden och allt annat jag äger. Sedan kan jag säga till mig skälv: Nu min vän är du försörjd för många år framåt. Du kan vila ut. Ät drick och roa dig." Men Gud sade till honom: "Din dåre, i natt skall ditt liv tas ifrån dig och allt  du har lagt på hög, vem skall få det?" "Så går det för den som samlar skatter åt sig själv, men inte är rik inför Gud."

Detta är vad jag tror om finanskrisen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0