Trähus på Hägnan

Här kommer lite bilder från Hägnan i Gammelstad - Luleå.
Samma bild fast i brun ton.Vilken blev bättre original eller i brun ton?


Här är även andra trähus på hägnan.
Och denna bild i svart/vitVilken blev bättre, original eller svart/vit?

(C) copyright Mia. Bilderna får ej lånas eller användas utan mitt tillstånd.

Några höstbilder

Här har jag satt ut lite höstbilder.

(C) copyright Mia. Du får inte låna bilder utan mitt tillstånd.


Vill ha dig igen - Style

Nu vet jag inte vad jag ska skiva för inlägg så nu får det bli en video istället.
Style har jag gillat mycket förut och deras nya singel är hur bra som helst.


Kvällsbilder på kulturens hus

Nu har jag Photoshop på min nya dator och har ändrat om lite foton och kommer säkert att ändra lite fler bilder också, allt eftersom.

Här kommer några bilder på kulturens hus taget på kvällen.


(C) Copyright Mia. Korten får inte användas utan mitt tillstånd.


Andra sidan

Mer kort från gällivare. På andra sidan Vassare älv ligger Andra sidan.

(C) Copyright Mia. Korten får ej lånas utan mitt tillstånd.

Röstat i kyrkovalet

Har just varit och röstat i kyrkovalet. Jag har aldrig röstat  i kyrkovalet förut men gjorde det nu. Och det var en väldigt lång kö i salen. Och jag som trodde att jag skulle vara ensam där.

Men är det verkligen rätt att gå och rösta i ett kyrkoval? Det ska ju inte vara ett parti som  bestämmer hur det ska vara i kyrkan, det ska vara de som är medverkar i kyrkan och vet hur kyrkolivet ska vara. Alltså de kristna och de som är förtrogna med det livet.  Som det är nu är det som att man skulle sitta med i ett hockeyförbund men man själv aldrig går på en match som man inte är intresserad av. Lite hyckleri, tycker jag. Jag skulle inte veta nånting om varken ishockey eller fotboll om man fick rösta där.
Jag tycker att människor i kyrkan och de som vill proklamera kyrkans budskap ska få bestämma hur det ska vara i kyrkan. För de vet bäst, på den frågan. Jag tycker att partierna inte har med kyrkan att göra i bestämmanderätts frågan.

Som troende så vill man det bästa för församlingen och kyrkan i sin helhet och stå för det Gud står för. Vet alla människor det som röstar? Nej de vill inte ha med kyrkan att göra. Låter lite fel tycker jag.
Till exempel om samkönade får gifta sig. Vet människor om vad som står i bibeln om detta. Gud säger nej i den frågan.
Och vad är kyrkans viktigaste roll? Vet människor vad det är? Självklart är det att hjälpa människor att komma till tro på Jesus Kristus.
Jesus ska stå i centrum för kyrkans beslut.

Nu är det ändå kyrkoval så jag har ändå röstat men på det parti som står mest på bibelns sida.

Vad tycker ni?Dundret på hösten

Här kommer lite kort från Gällivare då jag var där förra helgen. Det här är Dundret med Fjällnäs längst fram.
Fler kort kommer.

(C) copyright Mia. Korten får ej lånas utan mitt tillstånd.


Like no tomorrow -the Poodles

Jag bara älskar the Poodles, så här kommer deras nya singel. Den är hur bra som helst. Både videon och låten är bra.


Vilken tur jag hade

När jag var hos min mamma i Gälllivare så var jag och köpte lite kläder på Röda korset´s second hand. Första dagen jag gick dit köpte jag  en stickad kofta med dragkedja och luva för 25 kronor, den andra gången jag gick dit hade dom att man fick plocka en hel kasse med kläder för 25 kronor. Vilken tur jag hade. Jag köpte ett par bruna stretch jeans , en beige tröja, en scarf, ett par träningsskor och 2 jumprar. Ja allt för 25 kronor och det måste jag verkligen se som tur.

Jag har räknat ut hur mycket jag har köpt kläder för detta år alltså second hand. Jag har köpt 16 plagg varav 2 par byxor  och summan blev 345 kronor, så mitt klädkonto är otroligt billligt. Varför ska man slänga ut en massa pengar på kläder som man sen byter ut för att inte användas senare. Det bästa är att köpa second hand, som dessutom är mer miljövänligt än att köpa nytt och man får fler klädesplagg för priset av ett nytt plagg.

Så det är tur att det finns second hand affärer. Jag skulle inte klara mig utan dom.

Snart nyare kort och begagnad ny dator

Har fått veta att jag ska få min halvkusins dator. För min dator är inte så bra. Jag får den nu till helgen. Och ett nytt datorbord som också är min kusins. Då kommer min moster och hennes man till Luleå. Så jag kanske inte sätter in några kort förrän dess... ja iså fall sätter jag in lite gamla kort. Då ska min mosters man få visa hur man gör när man sätter in kort till datorn... jag kan inte göra det nu.... då blir det kort som är tagna samma dag...alltså senare. Det blir ju bäst så.

Ha det så bra.


Bloggtema - Pappa

Nu förtsätter jag med bloggtema från Mymlan på bloggvärldsbloggen. Denna gång handlar det om pappa.

Att leva utan pappa.
Jag har väl inte haft någon riktig pappa i mitt liv. Jag har bott hos min mormor och morfar ända tills jag flyttade hit till Luleå. Jag har väl känt att jag och brorsan inte hade samma pappa när vi var barn, men visste inte riktigt hur man skulle göra för att ta reda på vem han var och var han bodde.

Jag fick reda på vem min riktiga pappa var i början av 2000-talet av min mamma. Han bodde i södra sverige nånstans men tog inte reda på var han bodde eller nåt liknade. Jag vet inte varför jag inte gjorde det. Nu är det försent för nu är han död. Men jag har träffat alla mina fastrar/farbröder och några kusiner på hans sida. Och de är helt underbara människor. Där finns det ingenting negativt.
Hur hade det blivit om jag träffat honom medan han levde, hade jag mått bättre eller var det det bästa som mamma gjorde att inte berätta vem han var och att det var det bästa för mig att inte träffa honom. Jag vet inte. Han har ju sin familj och ville hon( hans fru veta av mig), jag har hört att hon inte ville det. För min mamma blev gravid några månader innan hans fru blev gravid.
 Så någon egentlig fadersgestalt har jag inte haft. Det kanske sätter sina spår i  mig, jag vet inte.
Att vara utan pappa är inte så kul. Att aldrig kunna prata med honom och berätta för andra hur än är och vad vi brukar göra. Det går inte när man aldrig har träffat honom.
Tänk också att det finns fler barn som har det så, att aldrig ha fått träffa sin pappa. Det sätter sina spår. Men vad är alltså bäst för barnet och även som vuxen.

Jag vet inte svaret.


Åker snart iväg

Jag  ska nu börja stryka och dona lite grann innan jag åker iväg till min mamma upp till Gällivare. Jag åker i och för sig på fredag men jag kanske inte lägger ut nåt inlägg före det, det kanske blir ett i så fall.

Där tänker jag ta lite kort och spara ner dem på cd så då lär det bli en hel del nyare kort att lägga ut på bloggen.
Jag får se om jag är vid mammas dator ett tag, hon fyller år så det blir väl att hjälpa till och att umgås också.

Ha det så bra tills nästa inlägg kommer.

Marina


Ingen inspiration än

Har fortfarande ingen inspiration att blogga, men jag skriver ändå ett litet inlägg.
Jag fick inte jobbet i Stockholm som personlig assistent, men jag fick inget dåligt samvete att jag inte fick det. För det kanske inte är jag som person ändå, det är nog något annat jag ska göra.

Sätter ut en bild på min kompis hund Tyson. Här sitter han och väntar för att gå hem till sig.


Sommarchoklad

Har ni smakat Marabou´s choklad med jordgubbsbitar i? Den är hur god som helst. Tyvärr så vill jag gå ner i vikt så jag borde inte äta nåt sött överhuvud taget. Och jag äter inte lite när jag äter choklad. Äter annars ganska så nyttigt, men tyvärr inte sån nyttigt som jag borde. Äter för mycket kolhydrater.
(C) copyright Mia 2009
OBS! Fotot får inte kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.
Kopiering av bilderna utan mitt tillstånd är ett brott.
Vill du låna en bild av mig kontakta mig.
Mail: luleabo at hotmail punkt com

Gratis träningsdag

Idag var det gratis träning på STIL sportcenter på Porsön. Så idag är jag helt slut i kroppen. Men skönt var det.Först och främst så cyklade jag dit och det är en brant uppförs backe dit. Väl där var jag ett tag på rullbanden och sen tog jag massage (10 min). Det var jätteskönt. Styrketräning kom sen på schemat för min del. Efter det provade jag på Bodyvive som det var premiär på här i Luleå. Ett bra men jobbigt pass. Sen bar det iväg hemmåt igen. Och jag som trodde att nu kan jag rulla ner för backen men det var motvind så jag fick även trampa på i nedförs backen.

Jag har lust att åka in till stan ikväll på Kulturnatten och jag hoppas att jag orkar cykla in i kväll igen. Mer om det senare.

Lördagens äventyr

Nu på Lördag är det gratis träning på STIL sportcenter på Porsön. Så då blir det en hel del träning och massage för min del.
Sen på eftermiddagen ska jag åka in till stan och lyssna på lite hårdrock under Kulturnatten. Och som tur är allt gratis. Jag hoppas att det blir några bra kort därifrån.

Sen så ska jag till *R* och föra över mina kort på CD så det bllir lite nya kort då på bloggen.

Ikväll var jag ut en sväng här utanför och tog lite kort, det var en sån fin solnedgång. Korten kommer alltså snart.

God natt allihop.

Båtar i Norra hamn

Nu sätter jag in lite foton på båtar i Norra hamn. Har ingen inpsiration just nu.
Här är BBB båten (Bistro bar och brygga). Namnet säger ju en hel del vad som båten innehåller.Laponia, en båt som far skärgårdsturer. En fin båt att åka med.


(C) copyright Mia 2009
OBS! Fotot får inte kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.
Kopiering av bilderna utan mitt tillstånd är ett brott.
Vill du låna en bild av mig kontakta mig.
Mail: luleabo at hotmail punkt com


RSS 2.0