Rivning av Fritz Olssons huset

När jag var på stan igår så såg jag hur mycket dom har rivit Fritz Olsson huset. Här är några bildbevis. Hoppas att det blir något bra där istället. Något som verkligen behövs. Om jag själv fick komma med ideer så skulle jag vilja att det blev några affärer med vegetarisk och ekologisk mat och även en restaurang med bara vegetarisk mat (som verkligen behövs), en kristen skiv och bok affär, en riktig skiv affär, och självklart några billiga lägenheter så att alla kan bo någorlunda billigt i centrum.


(C) copyright Mia (Marina)

Hur ska den perfekta partnern vara? Testa dig.

Min perfekta partner är

 


LIVFULL

Du letar efter en partner som är omtänksam och kreativ. Har har mycket kärlek att ge och hittar ofta på olika sätt
att visa hur mycket han tycker om dig på. Närhet är väldigt viktigt för honom. Han vill lära känna dig på djupet och skapa den där speciella samhörigheten.

Hur du visar honom din kärlek?

Du skulle troligtvis uppskatta en person som är väldigt familjekär och som uppskattar stabilitet och trygghet. Han är redo för att dela ett liv tillsammans med dig. Visa honom att du är mogen och att du värderar familjelivet högt.

Ett kärlekstips till dig

Ett tips när du hittat den där alldeles speciella personen: Boka in en heldag tillsammans, men gör inte upp några planer alls. Bara träffas, umgås och se vad dagen har att bjuda på.Detta stämmer verkligen in på honom som jag är intresserad av. Hur rätt som helst. Allt bara stämmer in.


Här hittar du testet

Ta hänsyn i handling

Jag vet att jag klagade ganska så mycket i förra inlägget, men är det kärlek att ta hänsyn till de som vill ha familj men inte har det. Har man rätt att utan vidare prata om och med andra utan att ta hänsyn hur den andra mår utav det. Eller är det så självklart att man ska vara en familj och ha barn så att man glömmer bort alla singlar, hur dom känner det. Nu har jag det extra jobbigt eftersom jag inte har haft ett längre förhållande, men hade jag haft det så hade det ju inte varit ett problem för mig. Men man vet ju aldrig heller hur jag hade mått i den situationen. Det kanske hade varit lika jobbigt för det.

Vad tycker ni?
För jag anser att man ska kunna fråga om det går bra att prata om sina barn eller ha med sina barn eller när man träffas eller dylikt inför en singel. För den andra människan vet kanske inte ens om den andre människans situation hur man känner för det. Så tänk efter först hur den andre människan kan må innan du pratar om din familj eller barn inför en singel. Visa respekt för singlarna att de inte har familj och försök förstå deras situation först.

Jag tycker inte att det är så kul att höra om andra vad de ska göra tillsammans med sin partner och sina barn, när man själv inte har det livet.
Jag tycker att visa hänsyn i handling är en jätteviktig handling för den andre människan. Då visar man att man bryr sig om andra människor.

Men sen kan man ju tänka motsatt håll också, vad ska jag som singel ta hänsyn till, gentemot familjer??
Jo jag kanske måste förstå att man vill prata om sina barn  med andra och att de vill berätta vad de gjort med familjen.
Vem ska ta hänsyn här , vem vinner och vem förlorar här.?? Vem ska ta hänsyn i handling, familjemedlem som vill prata om sin familj, eller singeln som mår dåligt att de pratar om sin familj. Men när jag själv får familj så vill jag ju självklart prata både om barn och min man. Men jag skulle nog fråga om det fanns en singel i närheten om det går bra först, för många har det ju ingen betydelse om man pratar om sin familj med andra.
På FACEBOOk skrivs det ganska så mycket om sina barn, är det rätt när så många ser det, och där kan det ju finnas många som inte kan få barn heller.
Är det rätt eller fel.?
Skriv gärna en kommentar.

Singellivet är en pina

Nu är det storhelg igen och fortfarande singel. Usch så jobbigt det är. Alla berättar (både privat och på jobb) vad de ska göra med sin familj och sina barn. Att de inte kan se att det finns singlar som vill ha familj och som mår dåligt av att vara singel.
Och det är ju inte bara under storhelger det är jobbigt utan även andra tider. Varför kan man inte ta mer hänsyn till oss singlar. Ni som säger att ni inte gör något fel och tar hänsyn varför har jag då aldrig upplevt att ni tar hänsyn just på det området.

Många säger att de arbetslösa är utanför samhället men det är ju vi singlar som är helt utanför samhället. Man känner sig som 5:e hjulet under vagnen och är helt utanför när de pratar om sina familjer. Det är inte så kul att hälsa på människor som har familj, jag har inget att prata med dom om och man är fortfarande 5:e hjulet under vagnen.

Dessutom måste man göra allting själv, handla, laga mat, äta maten själv, städa ensam, sina intressen, sova ensam, vakna ensam, har ingen att prata med när man kommer hem. Det är även jobbigt ekonomiskt och det man handlar hinner bli förstört för att det inte hinner bli uppätet och man kan inte handla den mat man vill.

Är dessutom vegetarian så jag känner mig ännu mer utanför. Man kan inte bjuda hem människor på mat. Visst kan jag gå till andra och äta , men det vore ju en fördel att äta hela tiden vegetarisk och stå för det.

Är heller ingen ute människa som går ut på krog, det är ju så ytligt. Och här i Luleå finns ju inga killar, inte i min smak i alla fall.

Ni har det allt bra som har en partner, så kom inte och säg annat. Men skryt inte över att ni har familj och barn, sluta berätta om er familj med andra som inte är i den situationen. Ta lite hänsyn till oss singlar.

Själv har jag aldrig upplevt att någon tagit hänsyn på nåt område i mitt liv. Då menar jag INGEN.

RSS 2.0