Inga pengar

Läste nu ett brev från försäkringskassan som jag fick för ett tag sen, att mitt beslut hade gått ut den 10/10  (fast jag var till AF 10/10) och nu måste jag ha ett jobb så att jag får en ny period. Eller nåt ifrån Gud så att jag klarar mig ekonomiskt. Men jag vet inte vad som är fel, varför jag inte får några pengar. Alltså inga pengar alls den här månaden. Men jag vet att Gud har nåt för mig, för han vet att jag behöver pengar till att betala räkningar med och till maten. När jag skulle be så fick jag ett skratt anfall, så jag tror att det blir nåt här från Gud.
På förra mötet vi hade sa *T* att Gud sänder oss ut i öknen för att vi ska se upp mot himlen och inte i sanden som betyder torka, död mm. När vi är i öknen så lär vi oss att lita på Gud mer och inte på oss själva. Det finns ingen annan utväg än att lita påGud då.

Tack Jesus för att du ser mitt behov vad gäller pengar just nu och tar hand om mig, för jag behöver det så väl. Jag vet att du inte lämnar mig i sticket. Du har omsorg om mig. än om jag inte förstår hur du kommer att gå till väga, eller hur du kommer att  visa mig hur jag ska göra.

Åker bort under jul och nyår

Imorgon åker jag upp til min mamma och resten av släkten. Ska fira jul där och eventuellt nyår också.
Har packat och gjort allting klart inför tågresan upp. Det tar ju bara 2 ½ timme ungefär.
Jag kanske skriver nåt inlägg när jag är där, men lovar inget. Annars hörs vi efter nyår.

Annars så håller jag på att göra om mina 2 hemsidor till 1 hemsida. Hittar så många fina bakgrunder (trippelbakgrunder) så jag blir alldeles tokig nästan. Önskar att jag också kunde göra så fina bakgrunder. Men jag har gjort en guldbakgrund nu och den blev jättefin, men hittar ingen bra bild som passar till den.

God Jul och Gott nytt år  till er allihopa som läser bloggen.

image96

Vem firar vi?

Vem firar vi?


image84              eller                       image86 its my birthday


Firar vi någon som är påhittad och som människor klär ut sig till eller firar vi en som lever ,men är osynlig för ögat?
Firar vi någon som kommer med julklappar eller någon som ger evigt liv och andra goda gåvor?
Jag vet inte när Tomten föddes(eftersom han inte finns på riktigt), men jag vet när Jesus föddes.
Vilket är viktigare? Tomten eller Jesus?
Men nu säger Du att du inte tror på att Jesus finns eller lever. Men har du försökt ta reda på vem han är och om han finns. Först därefter kan du säga om han lever eller om du inte tror på det hela.
Jag känner inom mig att Jesus finns och är levande.


image95


Min önskejul

Eftersom jag är singel och firar jul hos min mamma och resten av släkten som kanske inte är min favoritjul precis, så kommer här min önskejul, då med familj i  Stockholm.
Min jul skulle se ut så här: Som kristen vill man ju fira julen för Jesus födelse skull, så jag skulle först läsa julevangeliet, sen ta det lugnt ett tag. Självklart blir det god julmat också som jag och min (blivande) man lagar tillsammans och bjuder in lite släkt. Inte så mycket julklappar, men med bra julmusik att sjunga och att lyssna på CD, och bra gemenskap. Före julen ska självklart julkrubban fram och en kyrka med en lampa i, även en julgran och någon ljusslinga. Och mycket ljus.


image94

Julvideor

Nu är det december och snart jul. Så nu blir det en del inlägg som handlar om julen. Men även annat kommer i mina inlägg. Här kommer några julvideor. Lite olika både till textinnehåll och musik. Alla får inte uppleva julen pga fattigdom och alla vet inte om att Jesus föddes på Julen och vad det betyder i ens liv.


image92                      image93

Möte

Äntligen söndag! Då var det dax för möte igen. Nu var vi i Ersnäs och var 11 st. Mycket lovsång, bibelläsning och bön. Nu sa Jesus att han är med mig och älskar mig som jag är och han vill att jag inte ska ändra på mig själv. Han vill att jag ska överlämna allt till honom.
Mycket prat om församlingens och samhällets situation, som tex att det nästan inte finns någon trygghet i trygghetsförsäkringen (A-kassa och FK) att allt rasar samman och då är det bara att se upp till himmlen , då är det bara att tro och lita på Gud som gäller. Och inte på sig själv.

Bönemöte

Nu har jag kommit hem från bönemötet. Först satt vi och pratade och fikade tillsammans. Sen hade vi bibelläsning och bön. Nu fick jag tilltal igen ifrån Gud. Först att Gud hade en utstakad väg för mig och att han skulle visa mig den steg för steg, inte allt på en gång. Jag skulle också vara frimodig och inte försöka att klura ut vägen själv. Så nu kommer det snart att hända något som Gud har för mig, men på vilket område det handlar om vet jag inte. Så det kommer att bli spännande.

image91

Skyltsöndag

Idag har jag varit på julskyltningen här i Luleå. Jag brukar gå dit för att det är mycket folk. Stan lever upp då. Men jag tycker att det är jobbigt när alla går i snigelfart. Själv får man stressa förbi alla människor. Köpte en julklapp till min mamma och sen gick jag till Norrbottensmuseet för att lyssna på Rejoice Gospel. De var jättebra. De sjöng bland annat "Joy in my soul" och "Tell it on the mountain". Och det är ju vad julen handlar  om - Jesu födelse, som är julens glädje budskap. Det finns inget som kan mäta sig med att det är Jesus födelse man firar på Julen. Var lite i parken utanför museet också där de sålde olika produkter och man fick smaka på "slobba" liknar plättar, men vet inte vad det är för skillnad.
Annars är ju Skyltsöndagen ett jippo för köpmännen och alla affärer, det är ju de som tjänar på julen. Men jag tycker att det är bra när skolklasser står och säljer bröd till resor m.m.

När jag kom hem satte jag i de nya glödlamporna i elljusstaken. Men vad hände, här blev det inte något ljus. Så jag vet inte vad som är fel här. Ingen julgran och ingen elljusstake i år, lite tråkigt men men. Adventsljusstake brukar jag inte sätta fram för jag är sitter sällan  i köket. Men den kan man ju kanske sätta in i vardagsrummet.

Så nu tänker jag äta och sen iväg igen på bönemöte. Skriver sen hur det gick.

RSS 2.0