Hemma från Stockholm

Torsdag
Ja, då var jag hemma från Stockholm.  Vi for i torsdags med klassen från Kallax, 10.35 med FlyNordic. Flygresan gick bra. Det var längesen jag har flygit, så jag var lite närvös. Väl framme i Stockholm gick vi först och åt på centralen, därifrån gick vi till Riksdagshuset, där vi blev mött av Fredrik Lundh, (S) ledamot från Luleå. Vi fick först höra i allmänhet om hur det är att vara riksdagsledamot, sen gick vi på en rundvandring i riksdaghusets alla kolvertar och hus. Det var mycket större än jag trodde. Fredrik berättade att man inte behövde gå ut för att göra sina ärenden allt fanns inom husets väggar, som tex träningslokal, post, resebyrå mm  Det var kul att se. Vi gick därifrån  vid 17.00 och gick till vandrarhemmet "den röda båten" vid Söder Mälarstrand. Checkade in och gick sen en sväng på söder med Maria. Sen skildes vi åt och jag gick runt ett tag tills vi skulle äta  i Gamla Stan. Men det var tydligen dubbelbokat så vi gick till "Old beefeater inn" Götgatan. Sedan gick vi till Mosebacke torg, jag var bara där ett tag, för jag ville se mer av Stockholm.
Oh, vad Stockholm är fint, jag bara älskaaaar denna stad. Stockholm i mitt hjärta.

Fredag.
Vilken natt. Kunde inte sova nästan nånting under natten. vaknade dessutom tidigare an vi skulle stiga upp. Åt frukost på båten , sen gick vi till Slussens T-banestation och åkte till Liljeholmen, där vi skulle vara på en konferens (där bl a Näringslivsministern Maud Olofsson medverkade)i NUTEK´s lokaler.  När konferensen var slut åkte vi t-bana till centralen och tog flygbussen därifrån ut till Arlanda.
Jag vill inte åka hem till lilla tråkiga Luleå. Stockholm är mitt hem.

image10
Veckans lista v.19 Låtar

Veckans låtar

1.  "Worrying kind" med The Ark - Detta är första låten med The Ark som jag har fastnat för. Har inte gillat dem förrut. De är mycket bra.

2.  "True believer" med E-type -  Oj, jag trodde att låten handlade om att han har blivit kristen, men nej då. Men snart stämmer det in på mig, att jag blir en true beliver, att jag blir en sann troende. Och Jesus blir min inspiration i livet.

3.   "Cara mia" med Måns Zelmerlöw - Jag tyckte faktiskt inte alls om denna låt i melodifestivalen, men nu går jag och nynnar på den hela tiden.

Vinnaren i esc - 2007

Nej, Serbiens låt som vann var absolut inte bra. De hade inte heller något bra scenframträdande, eftersom de bara stod stilla hela tiden. Kan vi egentligen vinna Esc något mer eftersom östländerna röstar på varandra?
Synd för sverige som måste kvala in nästa år. Då måste vi ha med Carola i Esc. Svrige kom på18:e plats med 51 poäng.
Lyssna här på The Ark´s  "Worrying kind".
http://www.youtube.com/watch?v=6oKXIAqwujo

Gå gärna in på min HTML- gjorda blogg och läs om vad jag tyckte om uttagningen till svenska melodifestivalen.
http://hem.bredband.net/marnils/blogg.htm

Eurovision song contest 2007 - finalen

Nu har alla bigragen spelats upp i årets esc.
Här kommer mina favoriter inför omröstningen.
- Ola Salo och gänget är sköna att se på. Det är en bra låt som fastnar fort. En självklar vinnare.
- Vitrysslands bidgrag med den sockersöta Dima Koldun, har en bra refäng, som man bara sjunger med i så lätt som helst.
- Moldavien bidrag har en helt suverän låt med mycket bra text. Fastnar lätt.
- Den finska "idol-vinnaren" Hanna har en bra röst, och låten är en bra rocklåt, som passar henne.

Vad hemskt om Ukraina, Serbien, Lettland, Ryssland och de andra länderna skulla vinna festivalen. De har inga bra melodier och de fastnar inte i huvudet.
Men de låtar  från Makedonien, Grekland, Turkiet, Armenien och Spanien går an att lyssna på.


Ganska underligt!

För en månad sen fick jag ett inlägg i min gästbok på min hemsida. Eftersom jag har lite om släktforskning på hemsidan, så såg hon att vi var släkt. Det var kul. Så vi började att maila till varandra. Nu visade det sig att hon bor på samma område som mig. Så idag har jag varit och hälsade på henne. Det var kul.

Eurovision song contest - semifinal 2007

Jaha då var det dax för eurovision song contest semifinalen. Det var bara 2 av 4 låtar av mina favoriter som gick till finalen.
Det var synd att DJ Bobo hade en sån dålig låt, eftersom han är så bra på eurodisco låtar.  Men eftersom låtens text var föskräclig dålig så ville jag inte att de skulle gå till final.

Här kommer mina 4 favoriter som du kan lyssna på om du klickar på bilderna.


image6
Cyperns låt var bra, med refräng som fastnar på en gång. Min absoluta favorit.
  
image7

Moldaviens låt har en bra text och melodi.image8

Islands låt är en skön rockballad, med en långhårig sångare. Får extra plus för det.

image9
Vitrysslands sångare är en riktig sockersöt kille, med en bra och medryckande låt. Mycket bra och är en av mina favoriter.

Hur känns det att vara en svans?

Benen: - Hur känns det att vara en svans?
Svansen: - Det är inte så kul att alltid följa efter, man måste alltid följa med, vare sig man vill det eller inte.
Benen: - Det förstår jag! Men vad skulle du vilja vara då?
Svansen: - Självklart så skulle jag vilja vara som er, alltså vara benSå att jag skulle få bestämma var jag vill vara och vad jag vill göra för något.
Benen: -  Det kan inte vara kul att aldrig få bestämma och göra nåt som man vill göra. Man kan inte må bra av det.
Svansen: - Ja, men ibland händer det att ni ben tar mig dit, det jag kan tänka mig att göra, men som ändå inte alltid är så kul. Men det händer inte så ofta.
Benen: - Tror du att det blir en förändring? Skulle du vilja byta med oss ben?
Svansen: - Jag ser ingen ljusning än, för har man alltid varit en svans i hela sitt liv, så tror man inte på någon förändring. Men jag hoppas och tror att det händer nåt snart.
Benen: - Jag hoppas att det blir så för din egen skull, för ditt eget bästa.
Svansen: - Den som väntar på något gott, väntar aldrig förlänge. Fråga mig gärna då det blir något nytt, hur det känns då.

Det vore bäst om både benen och svansen bestämmer lika mycket!

Lyssna på Dj Bobo låtar

Här hade jag tänkt sätta ut lite videos från You Tube men det gick visst inte här på blogg.se. Så jag sätter ut  lite länkar till dessa låtar istället.
Klicka på bilderna för att lyssna.

image4                       image5
Wow snart ska jag till Stockholm

Idag på skolan har vi fått reda på att vi ska till Stockholm, den 24-25 maj, på en konferens i Liljeholmen.
Det ska bli kul hoppas att vi hinner ut på stan också. Stockholm är min favoritstad och det var länge sen jag var där. Så nu är det äntligen dax. Skriver mer om det när jag kommer hem där ifrån.

Nu är jag hemma igen

Har nu kommit hem från Gällivare, där jag har hälsat på min mamma och min mormor och morfar. Vi har grillar ute, men åt inomhus,inte så speciellt varmt ute. Eller rättare sagt det var kallt ute. Var är våren någonstans.
Här är ett kort på min mammas katt Skrållan.

image3


Åker till Gällivare imorgon

Min mamma ringde för några dagar sen och frågade om jag skulle komma hem till helgen, för min mormor blev lessen att jag inte har varit hem till dem på ett tag. Så det är bra att jag åker nu, för de är ändå så gamla, man vet ju inte hur länge de lever. Ändå var det bara 2 månader sen jag var hem, och de var hit för ca 1 vecka sedan.

Oj, jag hade inte tänkt skriva om vardagliga saker i mitt liv, får se om det blir något mer eller inte. Jag tycker inte om att läsa vad andra gör privat, som tex shoppande, morgonbestyr mm. Och det ska ni i alla fall få slippa här hos mig. Men det kan bli lite om vad jag gör i alla fall.


Blogglogga

Eftersom jag tycker om att göra grafik till min hemsida, så har jag här gjort en blogglogga.image2


Veckans lista v.18Var är...?

Var är...?


1. våren?.- Det är så fruktansvärt kallt, bara nån plusgrad och blåsigt.

2. min blivande man ?- Men jag vet att han kommer in i mitt liv

3. samhllet på väg? - Jag tycker att det ser för hemskt ut, och inte blir det bättre.


"Hunger efter mer av Jesus" av David Wilkerson

"Hunger efter mer av Jesus" av David Wilkerson

Du som hungrar efter mer av Jesus finner här föda för din själ. Du måste verkligen uppleva den hungern för att komma till hans bord och äta (läsa bibeln). Boken är inte till för jäktade kristna som vill ha snabbmat, utan för den som lärt sig vänta efter Herren och hans manna från himlen.
Här kan du bl.a läsaom "Guds bröd", "Att vinna Kristus", "Kallelsen att dela sorg", "Ett helgat hjärta", "Att vandra i helighet", "Fatta tag i Jesus", "Att vandra i Anden", "Hoppets Gud", "Herrens nåd och barmhärtighet".
Bra bok


ISBN 91- 7336-461-4 InterSkrift Dagengrupprn

RSS 2.0