Julstök

Igår när jag skulle ta fram julpynt och julgran (sätter alltid fram granen tidigt eftersom jag är borta ca 2 veckor under julhelgerna) så gick det inte att sätta in julgransbelysningskontakten i den vanliga kontakten i väggen. Det är konstigt för det gick ju förra året. Och jag har inte bytt ut  några kontakter heller. För 2 år sen var det storrenovering i lägenheten och de bytte ut alla kontakter, men jag hade ju julgran förra året, så jag vet inte vad som är fel just nu. Jag får väl låta bli att ha julgran i år, men det blir ju så mysigt med julgran. Så jag vet inte om jag ska sätta fram något mer i julpynt i år, skulle vilja ha en kyrka med lampa i, de är så fina.
Jag har i alla fall satt fram Julkrubban, jag reagerade när jag såg julkrubban, det är ju ändå Jesus födelse det handlar om, och en ljusslinga i en dörrkarm, så att det blir lite ljus och jul-likt i alla fall. Och en adventsljusstake  i köket men den måste jag köpa nya glödlampor till. Hoppas att jag hittar rätt lampor i alla fall, så att den fungerar.

Ha en bra fredagskväll alla bloggläsare. Ta hand om er.

image87                 image88


Hillsong United videor

Hillsong United är en helt suverän grupp med härliga pop/rock låtar. Här kommer några av mina favoritlåtar. Klicka på de röda lapparna så kommer du till videorna. Lyssna gärna på låtarna och ni som inte är troende vad tycker ni? Skriv gärna och berätta.

1. One way. Det finns bara en väg som jag kan leva för. Jesus är vägen, sanningen och livet
2. Tell the world. Berätta för världen att Jesus lever. Berätta för världen att han dog för dem. Berätta för världen att han lever igen.


     image79                 image80                      


Bönemöte igen

Längtar som vanligt till söndagarna då jag är med på bönemöte. Bra människor som jag tackar Gud för att jag har träffat. Helt underbara människor.
Idag fick jag ett tilltal från Jesus att alla mina bojor är brutna och att jag ska se framåt och se på Jesus. Det problem som jag har med en kompis ska jag ge till Gud så tar han hand om problemet. Han kanske leder mina ord i det hela eller gör något helt annat för att hjälpa mig. Han vet ju vad som är bäst för mig och henne.
Skönt att ha några som ber för en inte bara på bönemötet. *M* skulle fortsätta att be för mig.
Längtar redan till nästa söndag.image83

Sömnlös natt

Inatt har jag inte sovit någonting.  Endera var det för varmt och ena stunden var det  för kallt. Och telefonen ringde under natten. Det är bara det att jag skulle upp klockan 7.00 för jag skulle till skolan igen. När jag kom hem från skolan var jag så trött så jag låg och vilade ett tag, somnade nog ett tag. Så ikväll kommer jag nog att gå och lägga mig tidigt.
Godnatt! Snart är det image72för mig.

Hur mycket egen-tid har du?

Hur mycket kvalitetstid ägnar du åt dig själv? Visst är det så att du lägger massor av tid på familjen, jobbet, hemmet, men när prioriterade du senast dig själv?
I dagens samhälle är det mycket  som handlar om prestationer - vad du åstadkommer - inte om att bara finnas till och lyssna vad din kropp och du själv behöver. Är allt 100% viktigt, tex att hemmet är perfekt och att barnen ska skjutsas till olika aktiviteter, att du glömmer bort dig själv. Motion kan vara Egen-tid, gå ut och fika med sig själv eller andra, göra något som du tycker är kul eller pröva på något nytt m.m .

Vad gäller mig själv så är jag både singel och arbetslös så det gäller ju inte mig på samma sätt, för jag har ju kanske lite för mycket av kvalitetstid med mig själv, och det är ju inte bra det heller. 
Min kvalitetstid skulle se ut så här (Stockholm- med egen familj där): gå och strosa omkring i Stockholms parker, promenadstråk och gator. Gå och träna ca 1 gång i veckan m.m .
Här i Luleå finns väl inte så myckat att göra än mina korta enformiga promenader - inte så kul, läser gör jag lite periodvis. Jo, ibland bllir det ju en liten "Spa- behandling"  hemma också.

Fick just ett mail som passar in lite här:

Städning

"Ett hus blir ett hem först när man kan skriva
"Jag älskar dig" på möblerna."

Jag har tillbringat oräkneliga timmar med att STÄDA!
image67
Det brukade ta mig 8 tim varje veckoslut att göra allt precis perfekt --
"om någon skulle komma." Sen upptäckte jag en dag att ingen kom;
de var alla ute och levde livet och hade kul!

Så numera, när jag får besök känner jag inget behov
av att ursäkta hur det ser ut i mitt hem.
De är mer intresserade av att höra om allt jag gjort medan jag var
ute och levde livet och hade kul. Och om du inte har räknat ut det här än,
så, snälla, lyd detta råd:

Livet är kort. Njut av det! Damma om du måste,
men vore det inte bättre att
image68
måla en tavla eller skriva ett brev,baka en kaka eller så ett frö,
fundera över skillnaden mellan önska och behöva?

Damma om du måste, men man har alltför lite tid,
till att simma över floder och klättra i berg,
lyssna på musik och läsa böcker,
umgås med vänner och leva sitt liv.

Damma om du måste, men världen är där
ute med solen i dina ögon,
vinden genom ditt hår, ett lätt snöfall, en regnskur.
Den här dagen kommer inte tillbaka.

Damma om du måste, men tänk på att
ålderdom kommer och den är inte vänlig.
Och när du går bort -- och gå bort måste man --
ja då blir du, just du, mer damm!

Det är inte allt du samlat på dig, utan det du dräller omkring dig
som visar vilket sorts liv du har levt.
image69
Skicka detta till alla underbara människor i ditt liv!
JAG HAR GJORT DET NU.

Haft besök av mamma

Nu har min mamma och moster åkt hem. De har varit här från igår och åkte alltså hem nu. Det har varit mycket rännande på stan igår och min bror kom hit och åt mat också. Han hjälpte mig att sätta upp en rislampa i sovrummet. Det blev jättefint där nu.
Idag har brorsan skjutsat oss till  Blomstergården och Dollarstore och sen till Storheden  -  Ö&B, Willys , Biltema, Ica Maxi, Coop- där vi även åt mat. Så nu är man helt slut och mätt. Det är ganska så jobbigt att springa i affärer. Men mamma och min moster tycker att det inte finns så mycket att handla i Gällivare, helst  nu när det är julklappsinköp som gäller.

Så nu tänker jag bara ta det lite lugnt ikväll.


Skicka massmail

Jag brukar få en del massmail  där man ser  alla namn som mailet skickas till och det är inte så kul.
Så här skickar man massmail: När man skickar ett massmail skall man inte skicka mailet med alla adresserna synliga. Man ska skicka adresserna som hemlig kopia. Många program uppfattar massmail som spam annars och då får man aldrig se det mailet. Det kan ju vara något viktigt.
En annan sak är att de kan snappas upp och användas av de som verkligen skickar spammail. Det är alla de öppna adresserna dom plockar åt sig.

Så här gör du i Outlook Express:

Skapa nytt meddelande klicka på Till.

image59

Markera de namn i vänster lista och klicka sen på Hemlig Kopia (se bilden nedanför) och klicka på OK.  

image39


Så här ser det ut.  Skriv meddelandet, ämne och skicka som vanligt. När mottagaren får mailet kommer det att stå Till Undisclosed-recipients vilket innebär att ingen kan se vem dom övriga på listan är.

image40Så här gör du i Hotmail:

Klicka på Nytt (meddelande). Klicka på Visa Kopia och Hemlig kopia. Här på den översta vita raden.

image64

Klicka på Hemlig kopia. Då kommer din kontaktlista upp. Eller sätt markören vid Hemlig kopia och markera namnen till höger i listan. Markera de namn som du ska skicka mailet till. Klicka sen på Lägg till kontakter i meddelandet. Din adress står redan i rutan Från.

image65

Så här ser det ut. Skriv sen som vanligt.

image66Jag tänker be för sverige

Lyssna gärna noga på texten, för så se Sverige ut just nu. Texten som rullar upp i videon håller jag inte helt med om, tex att vi inte ska be om väckelse och för kyrkan. Det är även det vi ska be om.
 Nedan för finns 2 länkar till texterna . Det är olika texter på båda, vet inte vilken som är helt rätt.

 


http://www.tidenstecken.se/beforsverige.htm          texten på låten som man kan lyssna och ladda ner

http://www.adahl.se     texten till videon ovanför


Möte igen


Nu ikväll har jag varit på cellgruppsmöte (bönemöte) igen. Till en kvinna en bit utanför Luleå, i ett hemskt slaskväder. Idag sa Gud att jag skulle överlämna mitt  bakomvarande liv till honom. Han är med mig varje dag och han älskar mig och jag är värdefull i hans rike.
När jag kom hem började jag skratta och det är skönt,det är så uppfriskande. Förut grät jag ganska så ofta,men nu är det bara skratt, så nu vet jag att Gud gör något i mitt inre.

image63


Hur mycket Stockholmare är du?


Så här blev mitt resultat, fast jag inte bor i huvudstaden Stockholm:


Stockholmaren
Tjena, stockholmarn, du känner till hur man lever i hemstaden. Du hittar rätt bra, kan alla koder och följer med i vad som händer. Visst är det irriterande ibland när lantisarna går i vägen för en, och du slits mellan att vilja ha gröna parker eller mer storstadspuls som i London och New York, men summa summarum trivs du rätt bra i din stad.

Klicka här och gör testet.

Skriv gärna och berätta  hur testet blev för dig. Och om du är Stockholmare eller inte.

image59

Slutkonferensen

Idag har jaga varit på slutkonferensen "Om sociala företag är lösningen - Vilket är då problemet?" i Sunderby Folkhögskola. Först var det registrering och fika (kaffe/te och smörgås). Sen pratade Susanne lite och efter det var det mingel med alla organisationer, kummunalråd från Luleå och Boden,  riksdagsledamöterna Fredrik Lund (S) och Stefan Thornberg (C) från Luleå. Och mänga andra. Det var många som frågade oss om de olika kooperativen och det gick bra att svara dem.
Efter lunchen (som i övrigt var jättegod med många olika sallader och köttfärsbiff till huvdrätt) var det en utfrågning av Försäkringskassan, länsarbetsnämnden, Kommunalråden ifrån Luleå och Boden,en från Coompanion och riksdagledamöterna. Det var också bra. Det är bra att så många får veta vad ett socialt kooperativ är för något. Det är inte många som vet det.

Konferensen tillhör till den utbildning jag har gått nu senast "Entre K". Det bygger på att man ska kunna starta upp ett socialt arbetskooperativ. Jag kan berätta lite kortfattat om vad ett socialt kooperativ (socialt företag) är: Det är när man driver företaget efter demokratiska värderingar, medlemmarna äger och styr företaget, varje medlem har en röst, det är inte vinsten som är det viktigaste utan ett medel för att uppnå sina mål, man har koppling till den offentliga sektorn (tex kommunen betalar lokalhyra, lön får man via sjukersättning, lönebidrag/ trygghetsanställning), man jobbar 100 % av sin förmåga, där man kan jobba allt från 10 -40 tim/vecka och i sin egen takt( istället för att man jobbar 150% av sin förmåga och 100% i arbetstid ute på vanliga arbetsplatser).

Här kan ni gå in och läsa om de kooperativ som finns här i Luleå Hunddagiset Valfrid, Kooperativ Valborg som är skolans fik, Entré Värdarna har nyss öppnat och de har ingen hemsida. De hjälper patienter från sal till buss/taxi på sunderby sjukhus. De är några från min klass i Entré K som har startat upp detta kooperativ.

Rolig historia

Himmelsk dryck

- Har ni hört att kaffet är en himmelsk dryck?
- Nej!
- Den är gjort på böner.


image53


Cellgruppsmöte

Idag har jag varit på cellgruppsmöte inne i stan. De som var med nu var med på mötet förra söndagen också. Först sjöng vi lovsång och lite bibelläsning. Sen bön och förbön för andra och oss själva. När jag fick förbön så fick *M* ett tilltal från Gud att Gud till mig där han sa att "nu är jag en liten blyg viol men kommer att bli en stor fin röd pion". Alltså kommer jag att bli mer utåtriktad och inte vara så blyg av mig. Och det är ju possitivt. Sen sa hon också att Gud skulle ta bort min människofruktan och då fick jag en skratt-attack och det är ju också possitivt. För det är bara Gud som kan ta bort all människofruktan. De bad också att jag skulle få den helige Ande, och få tungotalet, som är ett bevis på att ha fått den helige Ande.
Sen fikade vi och umgicks tillsammans. En bra kväll.

Glöm inte bort bönen

"Varje gång du ber uppriktigt, skall en ny känsla
väckas hos dig och med den en ny tanke,
som du inte förr vetat av, och som skall
ge dig nytt mod."
                                         /Fjodor Dostojevskij

Det här med bönen är något man inte riktigt kan förstå vad som händer när man ber uppriktigt. Gud hör bön och jag har fått nya känslor inför Gud och i mitt liv och jag börjar se framåt i livet, jag har hopp om att Gud ska besvara mina böner, för jag behöver så mycket hjälp från Gud som jag själv inte klarar av att leva upp till (synden och andra saker i mitt liv),  mina önskningar och självklart för att människor ska bli frälsta.

För så här står det i Bibeln i Filipperbrevet 4:6-7
Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar. Då skall Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i Kristus Jesus.

I Johannes 16:24 står det:
Ännu har ni inte bett om något i mitt namn. Be, och ni skall få, så att er glädje blir fullkomlig.

Och i Jeremia 31:9 står det:
...men jag skall leda dem där de går bedjande fram. Jag skall föra dem till vattenbäckar, på en jämn väg, där de ej skall stappla.


Mormor och morfar

Ja, då har min mamma, mormor och morfar åkt hem. Jag tycker så synd om min mormor för att hon inte orkar gå så mycket och glömmer bort vissa saker. Det är så att hon är medveten om att hon glömmer bort saker, och det kan ju inte vara så kul för henne. Hon är ändå 82 år och min morfar 87. Men jag tycker att min morfar gör det bra hemma, det är oftast han som städar och gör saker för min mormor. Det kan inte vara kul att bli gammal.

RSS 2.0