Får besök imorgon

Hej alla ni som läser bloggen.

Igår var jag  på skolan och vi gjorde klart collaget till konferensen  som är den 6/11. Det blev bra tycker jag.

Idag har jag haft en städdag, för imorgon kommer min mamma, mormor och morfar hit och hälsar på. De sover över här en natt. Så det blir nog en del att vara ute på stan och på storheden. Jag tycker inte om så mycket att shoppa, men mat blir det ju i alla fall.

Sen har jag lyssnat på en predikan via webben om att vara "kallad till lärjungatjänst". Det var en bra predikan.

Ha en bra kväll!


2 möten idag


Idag har jag varit på 2 möten, först kl. 11.00  i Mjölkuddskyrkan nära mig och var hemma vid 12.30. Satte mig sen vid datorn ett tag och gjorde sen lite våfflor. Jag läste en sida på internet om hur vi får tro, i Romarbrevet 10:17 står det så här: "Så bygger tron på förkunnelsen, och förkunnelsen på Kristi ord." När ordet sås i våra hjärtan kommer det att producera tro. Guds ord är levande och kraftfullt och har en förmåga att tränga in i våra liv. Och detta reagerade jag på.

Klockan 18.00 var det ett möte  i Andreaskyrkan, fick åka bil dit med ett äldre par. Det var Bill Stenberg som predikade. Han är född Luleåbo, men bor i Norrköping. Han berättade bland annat om alla sina resor i många olika länder, sitt arbete med de hemlösa i Klara kyrka i Stockholm och mycket annat. Mycket intressant.
Efter mötet var det god fika med gemenskap.

Han sa bland annat att det finns ca 90 000 som är  i depressionstillstånd i Sverige. Man ska inte tro på lögnen om sig själv och situationer man har varit med om. Man läser tex böcker om hälsa i tron att man ska bli frisk. Utan man ska tro på sanningen. I Joh.8:32 står det: "Ni skall lära känna sanningen, och sanningen skall göra er fria." Och i Joh.8:36 står det: "Om nu Sonen befriar er, blir ni verkligen fria".

Igår fick jag kontakt med en kristen kvinna *M* här ifrån Luleå via wwwg, en kristen webförsamling. Det var hon som frågade om jag ville komma på mötet  i Andreaskyrkan. Vi kommer att träffas senare.

Här kan du läsa mer om Bill hans församling  i Norrköping och gå gärna in på hans gratis online bibelskola här.

En bra söndag igen.

Tips på Stockholmsbloggar

Här kommer några tips på bra Stockholmsbloggar.

1. Stockholmsbloggen 

2. Humaniorabloggen: Oden /Svea

3. Stockholm by waves

4. Stockholm by pixels

5. Stockholm by plentyInför konferensen

Idag har jag varit till skolan igen. Vi har träffats inför konferensen som vi ska vara delaktiga i den 6/11 om sociala arbetskooperativ. Vi ska ta kort på  sånt som har koppling till våra tilltänkta kooperativ,( och det som nyss har startats upp) och göra ett kollage av det. Sen har vi gjort ett bildspel sen förra gången vi var med på en konferens. Så imorgon ska jag och Jeanette ut och fota lite. Vi får se hur det blir.

Dokumentärer om missbrukare

Nu har jag kommit hem från Sandra, hon ville att jag skulle se hennes nya (begagnade rumsmöbler). De var fina och de passade hennes rum.

Jag ville bara berätta om 2 program jag såg i går kväll på Tv 8. Det första programmet hettte "Heronist för konstens skull" där man fick följa den framstårnde fotojournalisten Lanre Fehintola i hans dokumentation av knarkmissbrukets baksida. Under tiden skriver han en bok om missbrukarna. I hopp att bättre förstå narkomanernas svåra situation bestämmer han sig för att själv prova heroin och de hur det kändes. Sen visade det sig att han själv blev beroende av sitt användande av drogen.
Efter den dokumentären kom del 2  "Cold turkey - en drogmissbrukares dagbok". Här får man följa Lanre under en vecka när han försöker ta sig ur sitt beroende. Han hade hämska smärtor och kramper. Fotografen och en vän till honom följde  och hjälpte honom på bättre vägar. Men det misslyckades. Men hans bok har kommit ut och han har inte slutat med droger än, då dokumentären gjordes. Boken heter Charlie says...Dont get high on your own supply.

Mycket bra dokumentärer.

Skön söndag

När jag vaknade så låg jag och tittade på Nyhetsmorgon - det handlade bland annat om en karl (Rickard Flinga) som hade dödat en man och fått 45 års fängelse men han var ute efter 20 år. Intressant att höra om hans liv. Och en intervju med Magnus Uggla. Sen gjorde jag alla mina morgonbestyr, inklusive morgonbönen, där jag fick många skrattattacker. Gick sen ut på en promenad i ett ruggigt, men ej regnigt Luleå.

När jag kom hem var jag lite svettig så jag tappade upp ett varmt bad och satte på lite bra musik. Låg där i badet och myste. Innan jag hade tagit på mig alla kläderna tog jag ett fotbad också. Hällde i fotbadsolja med lavendel (Oriflameprodukt), men jag satte även i lite såpa också. Jag tror att såpa är bättre än köpesprodukter, vad tycker ni? Skrubbade fötterna med Footscrub med Eucalyptus (Oriflame) och smorde in dem med Foot cream med chamomille (Oriflame). Det var jätteskönt. Det är sällan man tar hand om sina fötter, de går man på i hela sitt liv.

Men jag tycker att det bästa är att ta hand om sitt inre liv först -sitt andliga liv som bönen  och att höra Guds ord - det är det enda som bygger upp en och som betyder något. Det är att lära känna Gud. Ja bibeln borde ingå här också men har så svårt att läsa den, det är ju Guds svar till en.
Sen ska jag äta lite, både vanlig mat och andlig mat i en predikan. Ska nog läsa också lite.

Ha en skön söndag.

Bloggtorka hos mig

Har inget att skriva om idag, men jag kan skriva lite om vad jag har gjort idag och det är absolut inget intressant. Bara det vanliga. Brukar inte tycka om att berätta vardagliga  saker, men jag vet ju inte vad ni tycker. Jag tycker inte att det är nåt kul.
Har tvättat kläder och rensat ut i kylen. För det behövdes. Slog av strömmen och torkade rent. Nu håller jag på att läsa en bok som jag kommer att recensera när den är utläst. Den handlar om hur man vet vem man är. Och att kunna ta till sig det. Troligtvis kommer jag att lyssna på en predikan via nätet också. Det kanske blir Arken, Filadelfia eller Livets Ord. Jag får väl se vad det blir. Och äta lite pizza som jag gjorde igår.
Ha en trevlig helg!!!

Gud är min försörjare

Nu när A-kassan har sjunkit till 65 % så har min ekonomi inte varit så bra. Som tur är har jag haft lite sparade pengar på ett sparkonto. Men nu är det helt slut. I måndags tog jag ut mina sista pengar, 90+40 kr. Jag hade 150 kr på mig. 90 kr gick till busskortet, och mat måste man ju ha. Och dessutom är jag en gottegris och rökare, tyvärr.
Så jag räknade ut att pengarna skulle räcka till senast på torsdag. Jag skulle behöva ca 300-400 kr tills jag för A-kassa den 24. Och hade jag inte behövt köpa nytt batteri till mobilen så hade jag så gott som klarat av ekonomin. Jag brukar ligga mellan 800 till 1700 minus varje månad sen a-kassans sänkning.
Och vad händer, jo i måndags ringde min mormor och frågade hur jag hade det med pengar. Jag sa inte så mycket. Hon sa att hon sätter in pengar senast onsdag, alltså idag. Jag fick 500 kr så nu räcker det och det blir nog lite över till nästa månad också.
Kan tilläggas att jag inte har berättat nåt för min familj om min ekonomi.
Har bett flera gånger per dag om ekonomin och nu börjar jag be för nästa månads behov.

Kan även berätta om ett kristet par, där kvinnan var mammaledig och mannen arbetslös och de hade inte mat för dagen. Så de bad till Gud om hjälp. Dagen därpå kommer hennes svägerska med kassar med mat. Och de hade mat för dagen. Och de hade inte heller berättat för någon om sin ekonomi. Jag tror att ju större tro man har, så kan Gud ta ut svängarna också. Men jag vet inte om det är så.

Ja, Gud hjälper, men vi människor ( i alla fall jag) förväntar att bönesvaret ska komma på ett visst sätt, men det är ju Gud som bestämmer hur det ska komma.

Kycklingröra till taco pita tortilla

Idag har jag gjort en god men stark maträtt.Eftersom jag är singel och gjorde det på det som jag hade kvar i frysen så vet jag inte riktigt hur mycket det ska vara.

Kycklingfile för 4 personer
Frysta wokgrönsaker för 4 personer
1 påse Fajitas spice mix (flytande eller krydda)
Vatten

Stek kycklingen (i små bitar) och tillsätt wokgrönsakerna och Fajitas spice mix. Späd med vatten (om du använder kryddan och om det är för starkt). Om du använder i flytande form så låt allt kokas ihop. Det ska inte vara så mycket flytande när allt är klart. Detta blir starkt.
Passar bra till Taco, Pitabröd, Tortillabröd. Dessa ska värmas i ugnen ett lite tag.

Tillbehör som till Taco. (tomater, lök, ost mm)

Illusion

Detta har jag fått i ett mail för ett tag sen, ser du vem det är? Jag vet att det är en som lever!!!

Följ instruktionen:


1.       Slappna av och koncentrera dig på de 4 små lodräta prickarna i mitten av bilden i ca 30-40 sekunder

2.       Titta sedan på en vägg nära dig, helst enfärgad

3.       Du kommer att se en cirkel framträda

4.       Blinka med ögonen några gånger, så kommer en bild att visa sig

5.       Vad ser du? Eller rättare sagt - vem ser du?

image51

Vet ni vad jag såg

Vet ni vad jag såg när jag tittade ut genom fönstret alldeles nyss? Jag trodde att jag såg i syne.
Jo, det var alldeles vitt ute på parkeringen utanför. Alltså hade snön kommit redan. Och det snöar lite lätt ännu. Det är alldeles för tidigt. Men den första snön brukar tina bort ganska så fort. Det är inte alls så kul med snö. Nu är det en lång, kall och snöig vinter som väntar. Vintern är ju så lång här uppe i norr. Och nästan ingen sommar, bara några veckor är den här.

Inget speciellt

Jag har inte haft något speciellt att skriva om de senaste dagarna och inte nu heller, så det får bara bli en oktober hälsning från lilla mig.

image50


Arbetsmiljö och hälsa

Idag har jag först varit på arbetsförmedlingen och där fick jag 6 st anvisningar på jobb i Stockholm. Alla jobben var på dagis. Det var ett jobb jag fastnade på, det var ett föräldrakooperativt dagis på Södermalm. Och eftersom jag just har gått en kooperatörsutbildning  och har även barnskötarutbilng så passar det mig helt utmärkt. Så jag hoppas att jag får det. Och är det rätt för Gud så ordnar det sig med bostad också. Det känns inte fel i alla fall.

Direkt därifrån åkte vi till Piteå där det var en konferens om Arbetsmiljö och hälsa. Det var olika utställare där det handlade om hälsa och arbetsmiljö och även miniseminarier. Vi var och hörde på Färg, form och symbolspråk i arbetslivet. Arrangör var Feng Shui Good living. Så det handlade alltså om Feng Shui. Det var ganska så intressant, men mycket är ju ganska så självklart också. Som tex att inte sitta med ryggen mot dörren på ett kontor,
och att olika färger påverkar oss som tex
*rosa är för omhändertagande
*röd = vill synas,höjer puls och blodtryck
*orange = kommunikation
*gul = glädje
*ljusgrönt = kläcka ideér
*mörkblå =kunskap och kunnande
*svart och gult tillsammans = fara
*jordfärger = man bryr sig om

Nu ska jag fortsätta att skriva lite ansökningar, det är ju 6 st.

Höstpromenad

Har just kommit hem från en skön promenad. Jag gick ner till strandstigen nedanför mig och gick förbi och igenom ett villaområde och sen ett villaområde till. Sen gick jag till Dollarstore och köpte lite choklad, jag är galen i choklad.
På  hemvägen gick jag den närmre vägen hem och gick ner till stranden igen och satte mig på en stock vid vattnet. Det är ju så skönt ute fortfarande. Klarblå himmel ca 6 grader varmt och alla höstfärger ute, men det känns i luften att det är höst, lite småkyligt är det ändå. Tänkte att jag aldrig brukar hinna med hösten, eftersom det brukar vara så dåligt väder med regn och kyla. Det ska bli bra väder imorgon också som tur är, vi ska till Piteå på en konferens som handlar om arbetsmiljö och hälsa. Skriver mer om det imorgon. Ska även till Arbetsförmedlingen i morgon innan vi åker till Piteå.

Ha det så bra och ha en skön höst!!

Datarelaterade böcker

Sitter och tittar på min bokhylla och undrar om jag ska sortera bort lite böcker som jag inte använder eller läser, där såg jag några datarelaterade böcker som jag inte använder alls nu för tiden.

1.Microsoft Excel 5 för Windows - Step by step.
Här lär man sig hur man använder Excel. Bra om man använder excel mycket.

2.Nätguiden 2003/2004 av Johanna Lundström och Mikael Lindström.
Här får du lära dig om utrustning, modemuppkoppling, bredband, felsökning, skumma saker på nätet, e-post, hitta program mm. Det finns en stor länksamling med 34 olika områden. Med andra ord här hittar du allt som behövs för din dator och att hitta både vanliga och ovanliga sidor på nätet.

3. MP3 med Winamp av Justin Frankel, Dave Greely och Ben Sawyer
Boken innehåller bl.a om insticksprogram, skapa egna mp3-filer, skapa egna cd-skivor, alternativ till mp3-formatet.

Relationer på jobb kontra utbildning

Jag har funderat ett tag på att varför jag får bättre relationer när jag går en utbildning än när jag har jobb eller praktik. Bara under den senaste utbildningen har jag blivit bjuden till 2 st  och 1 har varit och hälsat på mig, men när jag har jobbat eller haft praktik är det bara som om man bara ska jobba tillsammans och inte umgås på fritiden. Där har jag aldrig blivit bjuden till någon. Och därför känns det bättre att gå utbildning istället för att jobba, man vill ju ha relationer.

När har ni fått bättre relationer? När ni har jobbat eller gått en utbildning? Då räknas inte de ni redan kände då ni började på jobbet eller i skolan. Det skulle vara kul att veta.


Kladdmuffins

Idag har jag gjort kladdmuffins. Och de blev jättegoda. Här kommer receptet.

Kladdmuffins 16 st

2 ägg, 3 dl socker, 1½ dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 4 msk kakao, 1 krm salt, 100 g smält matfett.

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rör ihop ägg och socker - vispa ej.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen.
4. Rör ner det smälta matfettet. Klicka ner smeten i muffinsformar.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8-10 minuter.

Mycket goda!!


En fin höst

 
Ha en fin och trevlig höst! Snart kommer tyvärr vintern.
För visst blir man nästan som kär när man ser alla höstens fina färger med solens strålar som fortfarande värmer lite.

image48


Jobb och utvecklingsgarantin

Idag har jag varit på Arbetsförmedlingen på en information om Jobb-och utvecklingsgarantin. Där fick vi bl.a veta vilka faser som programmet innehåller och vad som händer vid återkallelse. Så här sod det i kompendiet vi fick:
Återkallelse
En anvisning till programmet skall återkallas om den som anvisats:
1. Avvisar någon insats inom programmet, eller någon annan arbetsmarknadspolitisk åtgärd, avvisar lämpligt arbete eller inte redovisar sina jobbsökaraktiviteter.
2. Missköter sig eller stör verksamheten.
3.Uppfyller ett nytt Arbetsvillkor.
En anvisning till programmet skall också återkallas om det i övrigt finns särskilda skäl för att återkalla den. En återkallelse gäller omedelbart.

Och då förlorar man sitt aktivitetsstöd.

Ny anvisning till programmet
Om en anvisning till programmet har återkallats, enligt punkt 1 ej punkt 2 och 3, får den enskilde på nytt anvisas till programmet om han eller hon:

1. Anmält sig som arbetssökande hos den offentliga Arbetsförmedlingen inom 60 kalenderdagar efter återkallelsen.
2. Efter återkallelsen varit inskriven som arbetssökande hos den offentliga Arbetsförmedlingen under 45 ersättningsdagar för vilka Aktivitetsstöd skulle ha lämnats om inte återkallelssen gjorts. I de 45 dagarna skall dagar då den enskilde utfört förvärvsarbete räknas in.

Som jag fattar det så har man ingen ersättning under de 45 dagarna.

Ja så ser samhället ut, kan vi verkligen växa och utvecklas i våran egen takt. Nej jag tror inte det. Jag tycker att det ser ut som ett fängelse, ett samhälle där vi människor inte har någonting att säga till om.
Nåväl, men när jag gick ut från AF så fick jag lite skrattattacker och tittade upp mot himlen och tänkte att det är tur att Gud vet allt om mig, vet hur jag är, vad jag förmår och att han även tar  hand om min ekonomi. Han leder mig på rätta vägar. Så jag behöver inte vara orolig för någonting i mitt liv. Jag skulle då inte vilja vara utan Gud nu i detta samhälle, för inte blir det bättre i samhället, så det är skönt att kunna lita på Gud.

Hundfoton

Här kommer några kort på min kompis hund Tyson. Visst är han söt!
Dessa kort är mina och får inte tas härifrån.

image44image45


image46

Här är ett kort på en klasskompis  hund Daisy. Visst är hon också söt!

image47

Det gör ont och jag gråter

Det gör så ont i mig och jag gråter  när jag ser så mycket hemskt i samhället. Se på alla missbrukare och hemlösa i samhället. Tänk på hur de har det - enligt samhället är de samhällets bottennapp. Man är inte sämre för att man är lite udda och inte alltid har rena kläder på sig. Och ingen ska behöva sova ute på gatan eller i trappor vare sig man bor i Sverige eller någon annanstans. Alla har rätt till tak över huvudet och ha mat för dagen. De är lika mycket värda som oss andra. Jag vill även att  missbrukarna ska sluta med droger och få ett värdigt liv.
Mitt hjärta blöder för er.

RSS 2.0