Sol och värme och vädersajt

Nu har det varit bra väder i nästan 1 vecka, så nu har jag blivit ganska så brun. Har legat på stranden i flera timmar varje dag. Har även badat en hel del, men det är först nu som det inte har varit så kallt i vattnet.
Efter det att jag har varit på stranden  har jag varit hem ett tag, duschat  och tagit det lugnt och ätit lite mat, sen har jag varit ut på promenader och suttit på en bänk vid stranden.

Har hittat en bra vädersajt på nätet, där man kan se timme för timme vilket väder det ska bli. Stämmer ganska så bra in, ta tex förra veckan då det skulle vara sol klockan 13.00 men det regnade strax före 13.00. Så jag tänkte att nu stämmer det inte in, men vid 13.15 började det klarna upp och solen kom fram. Så det stämmer in men kanske inte precis på minuten.

http://www.yr.no/

Luleå ingen bra sommarstad

Jag har bott i Luleå över 23 år och tycker inte att Luleå är någon bra sommarstad. Läste i veckans gratis tidning EXTRA om Luleå som sommarstad i  jämförelse med Piteå.  Att Luleå måste ta ut svängarna mer. Jag tycker inte att det händer så mycket här fast Luleå är den större staden här uppe i norrbotten. Det händer till och med mer i Boden och Piteå ( som är mindre orter) än i Luleå.
Vad har man att se fram emot när sommaren kommer? Luleåkalaset är det enda, som jag lockas till,  men tyvärr inte i år , då det inte kommer några bra artister hit, känner inte knappt igen några artister alls. Piteå Dansar och Ler har bättre artister än Luleå. Det jag förväntar mig mer av Luleå är mer artister kommer hit typ Luleåkalaset, visst har vi Kulturens hus men vilka artister kommer dit, inte i min smak ialla fall. Det kanske skulle vara bra om det kom lite artister hit på Luleå marknad eller nåt annat. Jag som tycker om musik är Luleå ingen bra stad alls. 1 gång per år är väl lite tycker jag.

Vad är någorlunda bra med Luleå? Ja södra och norra hamn är väl ganska så bra. Jag tycker ju om vatten, men det är inte så fin utsikt när man är i Södra hamn. Vad ser man? Jo, alla fartygen Ymer mm. Ingen fin syn i alla fall.
När stänger ute-serveringarna här på sommaren? Klockan 18.00. Jag tycker att de ska vara öppet till sent på kvällen. Att kunna ta vara på den ljusa natten vi har här uppe.

Tänk om Luleå kunde anordna lite mer under sommaren, som lockar  för oss Luleåbor. Måste man åka någonstans för att göra det man vill. Det ska man inte behöva göra, men Luleå är ju så litet.

Men vad kan man förvänta sig av lilla Luleå? Inte så mycket mer än så i alla fall. Nej Luleå är ingen bra sommar stad, inte heller på vintern enligt mig.

Piteå har Loppis varje lördag, kalix har Kalixdagen ( som bara är ett litet samhälle), mer kan säkert räknas upp.

Nej så kom igen lilla Luleå. Jag kan säga att inget i Luleå är jättebra.

Vad tycker ni som bor här uppe i norrbotten? Kom gärna med förslag.

RSS 2.0