Göteborg 17-22/6 firar midsommar

Tisdag den 17:e
åkte jag ner till Göteborg med tåg. Jag skulle träffa mina kusiner och fastrar där. Det är andra gången jag är där nu i Göteborg. Men jag tycker bättre om Stockholm. Tåget gick 17.00. Så nu har jag 18,5  timmars åktid innan jag är framme. Det var bara jag och en ung kille i liggvagnen, så det var ganska så skönt.

Tåget var ca 40 minuter försenat.  2 fastrar (U&S) och en kusin (M) mötte mig vid stationen. Det var kul att träffa dem. Har aldrig träffat dem förut. Jo min kusin(M) och jag har gått i samma klass på gymnasiet, men då visste vi inte om att vi var kusiner. Jag och en av fastrarna(U) gick och åt kinamat i Nordstan. Sen åkte vi iväg hem till henne utanför stan.
Träffade en annan kusin (H) som jag inte heller har träffat förut. Träffade alla igen. Sen satt vi och pratade ett tag ute. Men det var inte så skönt., det regnade och blåste.
Det var jättekul att träffa alla och alla är så jättegoa och trevliga.

(S) hade pratat med (P) min halvbror (som jag inte heller har träffat förut , bara under skoltiden, då visste vi inte heller att vi var halvsyskon) på morgonen och hon berättade att jag var här. Han ville träffa mig men det blev ett litet missförstånd, så vi pratade bara med varandra i telefonen. Efter att vi hade pratat och jag var ensam så fick jag lite tårar i ögonen, det kändes verkligen att han är min halvbror, det blev ganska så stort.
midsommaraftonen var vi 12 vuxna och 5 barn. Vi åt god mat och dansade och sjöng runt midsommarstången.
Vi åt jättegod mat och sen dansade vi runt midsommarstången. Men vad anfådd jag blev, kunde knappt sjunga med i sångerna. Det är nog dax att börja gå ner några kilon. Bäst att börja gå lite mer promenader och äta lite nyttigare.
Vi satt och pratade ett tag. Sen blev det sovdags.
På midsommardagen  åkte jag med S&L hem till dem för nu skulle jag sova över hos dem.
I söndags förmiddag åkte vi till Botaniska trädgården, synd att det regnade hela tiden, men det var jättefint där. Det är ett ställe där man bara vill gå njuta av växtligheten, sitta på en bänk och bara låta tankarna fara iväg.
Klockan 17.00 åker jag hem igen.

Vi har suttit och pratat, tittat på kort och lärt känna varandra, men vad vill de veta om mig och vad vill jag veta om min pappa och de andra? Vad kan jag bidra med? Kunde jag ha berättat mer, ja , men vad? Jag har säkert en hel del frågor men kan inte komma på något men det kommer väl eftersom.

Resan behövdes. För jag har ju inte träffat dem  förut, precis som de inte har träffat mig. Det är något som har saknats. Man måste träffa sin släkt för att se sina rötter, var man härstammar ifrån, det får ingen ta bort ifrån en. Det är ens rättigheter. Tänk om allt detta hände för länge sedan. Det är ju inte bara en part som har del i det. Det brukar vara många som ingår i en familj.

Än om inte nu vädret var bra, var det bra att träffa alla mina släktingar i Göteborg.

Men jag har några till att lära känna.

Tack för bra dagar och för att jag fick komma och hälsa på er, mina kusiner och fastrar.

Hoppas att ni har haft det bra i midsommar.

Åker till Göteborg

Nu ska jag åka ner till Göteborg och fira midsommar. Kommer hem måndagen efter midsommar. Ska träffa lite släktingar där. Har bara varit i Göteborg en gång förut så det blir kul. Men Stockholm är min favoritstad och kommer alltid att förbli det.
Skriver mer när jag kommer hem. Det händer nog en hel del där, det kan jag lova.

Ha en så bra midsommar och ta hand om dig.

Sommarnätter

Har ofta tänkt under sommaren det här med ljusa sommarnätter. Jag brukar inte kunna sova på sommaren. Här uppe i norr är det ljusa sommarnätter från maj - juli.
Sover oftast varannan natt, då jag är så trött från kvällen/natten innan, då jag nästan inte har sovit någonting. Somnar oftast vid 6-7 tiden på morgonen och vaknar 11-12 tiden. Om jag nu somnar vill säga. Solen lyser som om det vore dag och på natten vill man ju inte sova utan vara ute - gå en promenad eller sola på stranden. Men det är ju natt i alla fall.
Natten ska vara mörk och dagen ska vara ljus. Men så är det inte här uppe i norr.

I Bibelns 1 Mosebok 1:3-5 står det så här:
Och Gud sade: "Varde ljus"; och det blev ljus. Och Gud såg att ljuset var gott. Och Gud skilde ljuset från mörkret. Och Gud kallade ljuset dag, och mörkret kallade han natt.
Jag tror att Bibeln är sann, men jag förstår inte då att vi har ljusa nätter på sommaren. Det ska ju vara mörka nätter. Det står inget om att det finns undantag att natten ska vara ljus.

Har i alla fall varit uppe hela natten , för jag kunde inte sova som ni nog förstår. Har suttit vid datorn sen kl 06.30. Ska bara gå och äta frukost sen ska jag ut på badstranden. Hoppas att jag inte somnar då. För då blir jag garanterat bränd.

ESC 2008 - mina favoriter

Ja jag vet att det var ett tag sen det var ESC men nu äntligen lägger jag ut lite favoriter därifrån. Men bättre sent än aldrig.

Ryssland-vinnaren Believe

Danmark All night long

Norge Hold on be strong

Belarus Hasta la vista

Gillade även Georgien ( den blinda tjejen), Andorra och självklart Sverige.

Vad hade ni för favoriter?

Fotbolls EM

Ja då har fotbolls EM börjat... ja det var väl för några dagar sen. Men nu är det Sverige och Grekland som spelar. Inte för att jag är intresserad av fotboll men ändå. När jag läste om EM-festen i Kungsträdgården i Stockholm blev jag glad att det var lite artistframträdanden också. Men tji fick jag ... jag trodde att det skulle sändas i TV...men nej då. Jag som hade hoppats att få se the Poodles i TV.
 
Är det någon som vet om det kommer att sändas i TV snart eller?

Hoppas ändå att Sverige vinner... men bryr mig inte egentligen.

Ha en trevlig EM dag.

Tunadagen 2008

Nu ska jag försöka börja blogga mer igen. Det har ju inte blivit så mycket den sista tiden.

I söndags var jag på  Tunadagen...där det bjöds på hamburgare, Parisare, kaffe, bulla ,saft och popcorn. Även några lokala band uppträdde. Kanske inte min musiksmak, men det gick an att lyssna på. Lite karuseller för barnen fanns också. Allt var gratis... det var Hyresgästföreningen som stod för allting. Satt och pratade med lite grannar.
Det var soligt men lite blåsigt ute men det var kul att träffa lite grannar.

Brukar ni ha områdesfester hos där ni bor?

RSS 2.0