Föredrag med Göran Skytte

Igår Måndag var jag på ett föredrag i Pingstkyrkan med Göran Skytte. Han berättade om sin bok  "Omvänd" och tog upp konkreta erfarenheter att Gud ingriper i våra liv ...ja från sitt eget liv.
Han var rolig  och var lätt att lyssna på.

Han tog upp bland annat om 3 ord:
1. Tillvänd - mot korset, mot altaret, mot Jesus
2. Bortvänd - man blir skrytig, jagfixerad,inre osäkerhet, dålig självkänsla, tomhet, ensamhet, mörker, det var nåt som fattades (allt detta handlar om han själv fast är är en väldigt känd TV-person)
3. Omvänd - 1) frälst 2) daglig omvändelse
Han började gå i kyrkan, han bad att Gud skulle hjälpa han att resa på sig.

Vi har en od och god sida i oss och det är en kamp mellan dessa. Rom. 7:15

Alla människor söker efter Gud, men de söker i fel saker och på fel platser, tex shopping, gå på gym. De är bara nöjda för stunden.

Loppis

Idag har jag varit på en privat loppis. Jag var mest ute efter ett par träningsskor som man kan ha på gym och nåt varmare på överkroppen, tröja eller kofta. Men hittade inte något av det jag sökte, men hittade 7 hälsotidningar (20 kr) och ett armband i silver (10 kr)  - det är ca 1½ cm brett och det är jättefint.

Jag tycker om att gå på loppisar, brukar alltid hitta någonting, litet som lite större saker.

Ny skinnjacka

När jag var hos min mamma så gick jag till Röda korsets second hand. Där hittade jag en brun skinnjacka, precis den modell jag ville ha. Och rätt storlek var det också. Det är sällan jag hittar kläder i min storlek. Den kostade bara 50 kronor, så jag köpte den på engång.
Har tyvärr ingen digatalkamera så att jag kan visa den här.

I lördags var det fest

I lördags var det fest. Det var min kusins son som fyllde jämna år. Det var 33 personer med på festen. Jag träffade min kusin (A), hon har jag träffat förut, och en annan kusin (L) för första gången.  Och hennes barn. Och så träffade jag farbror (Å) för första gången. Min faster från Göteborg var också där. Det var jättekul att träffa henne igen. Jag träffade henne för första gången när jag var till Göteborg i somras.
Det blev mycket god mat när man åkte hem var jag proppmätt.
Det var en bra fest.

i Gällivare nu

Nu är jag hos min mamma och har gått på några promenader, ja varje dag. Jag behöver det på grund av min vikt och min hälsa.
Har även träffat min kusin och 2 fastrar. En av dem bor i Göteborg, hon som jag träffade i midsommar, så det var jättekul att träffa henne igen. Det blir fest på lördag, min kusins son fyller år då.

Åker upp till min mamma imorgon + ny blogg

Imorgon onsdag åker jag upp till min mamma och jag kommer att även att träffa min faster från Göteborg då. Det ska bli kul. Jag bara längtar dit.

Ja jag vet att jag inte har skrivit på länge här men jag har en annan blogg också, Mias hälsoblogg,
Där skriver jag om min träning, vegetarisk mat och mycket mer. Där kommer även att handla om ekologisk mat framöver.

Gratis gymdag

Igår var jag på Inpuls och tränade. De hade en gratis träningsdag för alla. Brukar alltid passa på att gå till gym då, har inte råd just nu med årskort.
Jag cyklade först in till stan, ca 3-4 km, sen ett pass spinning på 30 min, och därefter ett Core-pass också på 30 min. Det var hur skönt som helst. De 300 första som kom in på gymmet fick en välkomst kasse med bland annat en veckas fri träning och ett par träningsbyxor, jättesköna var dem, mm. Så nu tänker jag gå några gånger denna vecka och träna.
Ja självklart cyklade jag hem också. Så igår fick jag motion så det räckte.

Mer om mitt nya hälsosamma liv senare.

RSS 2.0