Kungens krav på Daniel

Läste i aftonbladet om Kungens krav på Daniel att han måste sluta jobba på gymmet. Jag kan förstå att man inte får tjäna pengar på sin kungliga status, men att jobba på gym som en kunglighet tycker jag är bara positivt. Det är ju bra att kungligheter sysslar med hälsan och är engagerade i det.  Hoppas bara att han fortsätter att engagera sig med det han brinner för, hälsofrämjande saker, fast nu han blir prins. Gud har skapat oss och vi är bra på nånting och Daniel är bra på hälsofrågor som rör gym  mm och då borde han syssla med det.  Hälsa är ändå så viktigt för människan. Inte bara de svaga människorna som kronprinsessan står för, och det är ett jättebra jobb hon gör där.
Om jag inte fick göra det jag brinner för så är det inte jag, utan då har jag blivit någon annan och gör det en annan människa vill att jag ska göra. Och att inte göra det jag trivs bäst med och klarar av bäst. Och om man inte får vara den man är och inte får göra det man trivs med då mår man dåligt! (Jag vet själv hur det känns). Ställer någon sådana krav på en är det kanske ändå inte rätt för Victoria och Daniel. Men kärleken ska ju komma på första platsen,  så de kanske är ämnade för varandra i alla fall. Vad vet jag! Och anser Victoria att Daniel är både bra för henne och som blivande prins tycker jag att det är helt okej.

Citat ur Aftonbladet:
"Daniels jobb har setts som ett problem. Aftonbladet har talat med flera källor med
insyn i hovet. De berättar att kungen inte ville ha en svärson  som jobbar på
gym. Det passar sig inte i hans värld."

Men prins Carl Philip körde racing förra året, och det däremot tycker jag att det inte passar för kungligheter. Så här stod det i en artikel på nätet. "Prinsens nya arbetsplats blir bakom ratten på en 400-hästars Porsche."
Här är hela artikeln  http://www.sportinformation.com/ArticleTemplate.aspx?article=13471

Vilket passar bättre som kunglighet, att köra racing som inte gynnar människan eller att jobba inom gym, som verkligen är något bra för människan.????

Och det andra är att ställa krav är inte kärlek och håller inte med Kungen där. Jag skulle endera strunta i kravet och fortsatt att jobba i gymmet, eller så skulle jag inte ens ingå i en sån familj där man ställer sådana krav. Man är inte mer än någon annan om man är kunglig eller inte. Men vad gör man inte för att bli kunglig. Är det däremot något som  inte gynnar andra människor eller mig själv så kan jag förstå att det finns ett krav med i bilden, men här är det ju inte riktigt så. Skulle han ha jobbat tex i en bar är det ju förståeligt att han inte ska jobba och syssla med sånt det passar däremot inte högre personer som kungligheter.

Men nu vet jag ju inte vad en prins har  för uppgift i samhället. Är det inte att representera Sverige tillsammans med kronprinsessan Victoria för viktiga uppgifter? Är inte hälsan något  viktigt? Jag tycker att den är jätteviktig. Även för kungligheter.

Vad tycker ni om att det är vi skattebetalare  kommer att betala deras bröllop? Jag tycker att det är orättvist. Det ska kungafamiljen stå för, tycker jag. Vi ska inte behöva betala  deras bröllop som säkert kommer att kosta skjortan. Kungafamiljen har nog så mycket pengar att de har råd med det. Eller har de så lite pengar att andra måste vara med och betala notan. I så fall blir det väl inget dyrt bröllop och det måste ju vara dyrt och påkostat  när det är kungligt bröllop. De är inte mer värda än om man är av kunglig ätt eller inte. Tänk om allas bröllop skulle betalas av oss skattebetalare. Det går som inte ihop.

Jag står för rättvisa! Vare sig man är kung, prins eller kronprinsessa eller vanlig medborgare. Och jag respekterar kungafamiljen men inte alltid deras värderingar och vad de står för.

Daniel blir säkert en bra Prins om han får forsätta med det han brinner för. (hälsa) Och det är bra att han är en man av folket.
Skriv gärna vad ni tycker!

Kristna ordspråk

När jag rensade ut lite papper så hittade jag några kristna ordspråk, här kommer några av dem:"Hela världen är en rad av underverk, men vi är så vana vid dem att vi kallar dem vardagsting."

"Jesus, precis som alla bra fiskare, fångar fisken först,  sedan rengör han den."
 
"Adam åt äpplet, och vi har fortfarande tandverk."

"Att en människa fordrar erkännande är ett bevis för att hon ej förtjänar det.  (Erkki Melartin)"

"Djävulen fångar de flesta själarna i gyllene nät."

"Idag har jag så mycket att göra, att jag måste ägna 3 timmar åt bön."

"När du ber så låt ditt hjärta vara utan ord än dina ord utan ditt hjärta."

Rättvist?

Läste i onsdagens Aftonblad hur mycket högpamparna tjänar och hur mycket de får i pension. Summorna är hemskt oroväckande.Christian Clausen från Nordea får 74 mijloner i pension upp till 80 års ålder. Per Boman från Handelsbanken får 101 miljoner i pension upp till 80 år ålder.
Min mamma har tänkt ta förtida pension för hennes kropp orkar inte med  att jobba, men hon vet inte om hon kommer att klara sig på sin förtida pension. Ja vad ska man säga ,är det rättvist????
Ska vanliga arbetare inte klara sig på sin pension medan högpamparna lever i superlyx. Samtidigt som vi har en finanskris och många måste sluta på sina jobb. Tänk vilken syn  och vilket samhälle det skulle bli om vi alla hjälps åt att dela på resurserna (pengarna som finns i omlopp). Har hört någonstans för länge sen att de pengar som finns i omlopp , att om det skulle delas rättvist så skulle alla ha 500 tusen kronor. Och då gäller det också även de fattiga världen över.

Jag själv skulle aldrig vilja ha så mycket pengar, jag skulle få så dåligt samvete. Jag vill inte ha på mitt samvete att jag tog livet av männsikor ( de som dör av svält) bara för att jag vill slösa mina pengar på mig själv och det som inte finns en mening med. Jag vill inte skryta och leva upp mina pengar på mig själv, utan skulle jag ha så mycket så skulle det aldrig synas att jag hade de pengarna , skulle ge pengar till de fattiga, mm.  Och kanske till företag som jag tyckte behöver dem som inte staten vill ge pengar till. Alltså direkt ur min egen ficka. Men nu har jag ju inte så mycket pengar.


Sen vet man ju inte vad de rika gör med sina pengar. Det står bara deras förmögenheter, men inte hur mycket de ger pengar till behövande, skolor, vården mm. Behåller de sina pengar eller gör de nytta med den förmögenhet som man har. Det skulle vara kul att veta. Det skulle vara en bra NYHET att veta sådana saker. Inte att bara veta orättvisorna i samhället.
Men kärleken till pengar är så stor just nu, så det är ett under att en rik skulle ge mycket av sin förmögenhet. Nej, de har ju så lite pengar, eller hur? De måste ju få mer pengar och de måste ju få behålla dem...!!!


Eller kan du som är rik på pengar tänka dig att dela med dig till dina arbetskompisar istället. För du som är rik är inte mer värd än de som inte har pengar, men det handlar om rättvisa i samhället. Samhället skulle bli mycket bättre då. Ingen skulle behöva stjäla, alla i Sverige skulle ha mat för dagen, ingen skulle vara fattiga osv.

Vilket konstig land vi lever i? Jag skulle inte vilja ha det så. Men sån är den sista tiden  vi lever i just nu.  Nu handlar det bara om vad jag får för mina pengar och inte vad andra får och behöver.

Burger King snart till Luleå

Läste i en morgontidning att Burger King kommer hit upp om några år. Hoppas verkligen att det inte blir så att Burger King kommer hit upp. Inga fler onyttiga snabbmatskedjor hit. De har inte heller nå goda hamburgare, så de behöver inte alls hit upp. Det borde finnas fler nyttiga ställen att gå till istället. Härma Stockholm på att få hit fler vegetariska restauranger och butiker, som tex Goodstore, med vegetarisk, ekologiskt mm. Vi har ju blivit mer nyttigare av oss i samhället och det behövs mer av det istället. De som redan äter onyttig snabbmat finns redan här bra alternativ. Men för oss som hellre vill äta lite nyttigare finns inga bra alternativ.

Läste också i samma tidning att vegetariska restaurangen Down to Earth ska läggas ner. Och det är synd. Jag hann inte gå och äta där, har inte råd just nu, men annars hade jag gort det tidigare. Jag skulle gärna vilja prova på deras mat och deras produkter som de har. Men har jag tur så hinner jag dit när jag får lön igen.

Så enligt min åsikt  är inte Luleå en bra stad att äta nyttigt på. I och för sig är inte Luleå någon bra stad alls, inte på nåt område över huvud taget.
Vad säger ni Luleåbor?

Spännande och skratt

Just nu är mitt liv ganska så spännande. Jag har stora förväntningar på vad Gud ska göra med mig och i mitt privatliv. Jag vet inte vad och när nånting händer men spännande är det.
Och dessutom skrattar jag jättemycket just nu i Guds kraft. Tänk er att inte kunna skuta skratta, man får ont i mungiporna och lite i magen. Men skönt är det.
Kommer att skriva mer när jag vet vad det handlar om och när det händer. Jag ber om Guds hjälp i mitt liv både privat och andligen sett, så man vet aldrig vad som händer.

RSS 2.0