Stressig helg

I helgen som var , var det en stressig helg. Först var min mamma och min moster här från lördag till söndag. På söndag var vi först ut till Storheden och handlade på de flesta affärerna där. Sen när jag kom hem skulle jag ha bönemöte hemma hos mig.  Jag hann med att plocka fram det jag skulle bjuda på och stöka undan efter främmandet.
Bönemötet gick bra, vi var bara 4 st. Vi sjöng lovsånger och läste bibeln och bad. Och självklart fikade vi. Jag hade gjort kladdkaka med grädde till. Gott!

Jag tycker inte om att gå i affärer , jag handlar bara det jag behöver som mat och toalettgrejer. Så det var lite jobbigt.


Det ska bli ett sant nöje att döda dig - Magdalena GraafDet ska bli ett sant nöje att döda dig
-en sann historia av Magdalena Graaf

I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid 19-åring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka, med en omtänksam om än kriminellt belastad man, övergick snart i misshandel och fullständig terror.
Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kange, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot.
Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

En bok man bara måste läsa. Man kan inte sluta läsa den. Man kan nog inte riktigt förstå hur Magdalena hade det i sitt förhållande och i sitt liv under den tiden, om man själv inte har upplevt detta. Man ser att det alltid finns en utväg i allting bara man verkligen vill och kämpar på. Och att kunna förlåta någon som har sårat en så mycket och förstört ens liv. För man får ofta djupa sår inom sig när någon sårar en.

Ett citat från bokens epilog:
"Jag valde förlåtelsens väg, för hat skapar bara ännu mer hat, medan godhet föder mer godhet."

Så här var mitt 2008

Så här var det gamla året 2008 fär mig i stora drag:

I februari började jag tycka om hårdrock genom Line of fire med E-type och the Poodles i melodifestivalen. Sen köpte jag deras skivor och började tycka mer och mer om hårdrock.

I mars tog en faster (Eva) kontakt med mig.  Jag har aldrig träffat dom och jag har aldrig vetat vilka de var.

Under våren träffade jag en kusin för första gången och även faster Eva. Det var jättekul och spännande att träffa dem. De var helt otroligt goa människor. Tycker om dem jättemycket.

I midsommar åkte  jag ner till Göteborg och träffade 2 fastrar och 3 kusiner och deras barn. Det var spännande. Det blev ju en hel del på en gång. De var också helt suveräna människor som jag tycker om jättemycket.

Helgen efter var jag till Kalix och såg på the Poodles för första gången,  (men inte den sista gången). De var jättebra och goa människor de också.

I augusti började jag äta vegetarisk mat och slutade även att äta godis. Men tyvärr så började jag igen att äta godis i oktober och började slarva med maten igen. Fuskar lite i min kost då jag är hemma hos min mamma och äter då animaliskt.

I september träffade jag en farbror och en 1 kusin och hennes barn på en fest.

I oktober började jag i en ny bönegrupp, där vi samlas hos varandra och ber och läser bibeln. Kände några i gruppen sen tidigare.

Firade jul och nyår uppe i Gällivare med min mamma, brorsan, moster och hennes familj, mormor och morfar. Träffade dessutom en faster till och 3 nya kusiner .

Det blev ganska mycket om den nya släkten  detta år men jag har några kvar att träffa fortfarande.

Men däremot ser jag framemot det nya året 2009. Har stora förväntningar på det nya året. Fast samhället inte ser så bra ut just nu och inte kommer det att bli bättre heller, så ser jag ljust på framtiden, det kommer att bli en del förändringar i mitt liv under 2009. Men när, var, hur och vad som händer är en annan sak.

RSS 2.0