Sol, sol och sol

I flera dagar nu har det varit varmt och soligt, så jag har varit på badstranden varje dag. Har blivit chokladbrun på ryggen och i ansiktet. Det är ju så fint med solbränna,men man får akta sig så att man inte bränner sig och får skador. Jag har ju så lätt för att bli brun  och behöver inte sola så mycket. Men solbrännan går ju fort bort så det är bäst att passa på medan det är sol och varmt.
Ska till Kalix i morgon det ska bli kul. Kommer att bo på hotell där och det blir ännu bättre.

Ha det så bra i sommarvärmen.

Tjejsnack 9

Här kommer mina svar,men lite försenade. Jag är ju så sällan in på datorn nu när det är sommar.

Fotografering

1. Framkallar du dina digitala foton?
Nej men det skulle vara kul någon gång att göra det.

2. Står du helst framför eller bakom kameran?
Jag hatar att vara framför kameran, men älskar att vara bakom den.

3. Vad fotograferar du mest?
Mest blir det naturbilder, stads miljöer och självklart konserter och artister på olika sätt.

4. Vilka kamera-egenskaper är viktigast för dig?
Att det går att zooma in, att man får bra bilder fast man står på långt avstånd.

5. Ett tillfälle då du önskar att du hade haft med dig kameran?
Det finns säkert en hel del gånger,men kommer inte ihåg nåt på rak hand så här.

Gå till Tjejsnack 


Skön vilodag

Igår var det en skön vilodag. Först kom *S* hit ( inget ovanligt egentlligen hon är ofta hit). När hon gick hem så gick jag på en promenad och satt även vid stranden ett tag. promenaden tog ca 40 minuter men var ute över 1 timme.
Väl hemma läste jag bibeln och bad till Gud. Efter det  kröp jag upp i soffan och läste en vanlig bok, hade musik på i bakgrunden. Allt var perfekt. Sen såg jag lite på tv.

Idag har det varit ganska så bra väder ute så jag gick ner på stranden och solade, först var det lite kyligt men det blev  varmare. Solad i över 3 timmar.
När jag kom hem såg jag att det inte fanns nå luft i däcket på cykeln, jag pumpade upp däcket men luften for ut igen. Och jag som inte kan laga en punktering. Jag får be någon att hjälpa mig att laga den. På sommaren är cykeln mitt färdmedel och man vill ju vara ute så mycket som möjligt då det är varmt ute. Typiskt, och jag som skulle fara och handla på Kvantum. Så det blev att gå fram och tillbaka dit, men som tur var det fortfarande bra väder.

Ha det så bra.

Tunadagen 2009

Idag har det varit Tunadagen igen. Tyvärr regnade det lite grann men inte så mycket, så att det gjorde nåt. Som vanligt var det gratis hamburgare, parisare, kaffe, saft, bullar, kakor och popcorn. Ja ni som vet så är jag ju vegetarian men jag åt i alla fall en hamburgare. Kanske inte så nyttigt men ibland är det ganska så gott. Men det är inget som jag äter ofta.
Det var också lite lokal live musik, bland annat lite reagge musik. Träffade *S* där, ja vi är ju nästan grannar så vi träffas ganska ofta i alla fall.
Det är kul när  ett helt bostadsområde kan träffas på det sättet.

Jag sitter inte så ofta nu vid datorn så det blir sällan jag skriver i bloggen. Det lär inte bli så ofta framöver heller. Men jag kommer att skriva när andan faller på.

Tre i veckan v 23

Musik för mina öron

1. Hur ofta lyssnar du på musik?
ca 50-90 % av tiden som jag är hemma och då jag inte sover.

2. Hur hittar du nya sånger, albums eller artister att lyssna på?
Självklart på Youtube, finns inget annat ställe.

3. När var det senast som du köpte en CD eller digital musik-fil?
2 veckor sedan. Då beställde jag senaste CD:n med the Poodles, Raise the banner singeln med the Poodles, och 1000 miles singeln med H.E.A.T. Kan rekommendera alla skivor. Nya Poodles Cd: n är helt suveränt bra.
Köper inte så ofta skivor, ca 2 ggr per år.


Gå till Tre i veckan

Människovärdet

Hittade ett papper då jag rensade ur skåp och lådor. Det handlar om människovärdet och är skrivet av en tjej i min klass då jag gick bibelskola. Jag skriver av det här.

Människovärdet.

Människan fick sitt värde i skapelsen. Med den bakgrunden kan vi förstå varför människan är viktig och värdefull. Den goda relationen som ger människan en känsla av att vara värdefull.
Gud har en relation till varje individ, oberoende av hur de ser ut. Vi är Guds ögonstenar.

Jesus kom för att hela våra relationer. Gud  blev människa (genom Jesus) och visade vad hela relationer är, till sig själv, till medmänniskor och till skapelsen.

All mobbing, rasism, krig, miljöförstöring mm beror på att vi människor har dåliga relationer till oss själv, till medmänniskan och absolut till skapelsen.

Skrivet av Jenny J

RSS 2.0