Det ska bli ett sant nöje att döda dig - Magdalena GraafDet ska bli ett sant nöje att döda dig
-en sann historia av Magdalena Graaf

I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid 19-åring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka, med en omtänksam om än kriminellt belastad man, övergick snart i misshandel och fullständig terror.
Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kange, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot.
Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

En bok man bara måste läsa. Man kan inte sluta läsa den. Man kan nog inte riktigt förstå hur Magdalena hade det i sitt förhållande och i sitt liv under den tiden, om man själv inte har upplevt detta. Man ser att det alltid finns en utväg i allting bara man verkligen vill och kämpar på. Och att kunna förlåta någon som har sårat en så mycket och förstört ens liv. För man får ofta djupa sår inom sig när någon sårar en.

Ett citat från bokens epilog:
"Jag valde förlåtelsens väg, för hat skapar bara ännu mer hat, medan godhet föder mer godhet."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0