Kikärtscouscous

Kikärtscouscous 4 p
Receptet kommer från Sarah Browns vegetariska kokbok "Min bästa mat", men har ändrat om det lite

225 g kikärter, blötlagda över natten , kikärter på burk går också bra.
1 medelstor hackad gul lök
3 vitlöksklyftor
2½ cm färsk riven ingefära
2 tsk olja
2 lagerblad
1 msk garam masala
½ tsk mald kanel
175 g hackade tomater
1½ dl matlagningsyoghurt
½ tsk gurkmeja
salt ,svartpeppar
4 portioner couscous

Koka kikärterna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av men spar kokvattnet. Kör löken, vitlöken och ingefäran i mixer med 3 msk vatten. Hetta upp oljan i en stor kastrull och lägg i löksmeten, lagerblad, garam masala och kanel. Låt puttra i 2-3 minuter. Tillsätt 1½ dl av bönbuljongen, gurkmejan, salt och peppar och de kokta kikärterna. Lägg på lock och låt sjuda i 25- 30 minuter.
Koka under tiden couscousen enligt anvisning på förpackningen. Stjälp upp couscousen på ett varmt serveringsfat. Smaksätt stuvningen med salt och peppar, ta bort lagerblad och häll den över couscousen. Garnera med koriander.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0