Kidneybönburgare

Kidneybönburgare

Källa : Vegan.nu

500 g kokta kidneybönor eller konserverade
1 lök
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
½ tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1-2 vitlöksklyftor
½ grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpure
lite mjöl
salt och peppar

Mal bönorna i matberedare. Fräs lök i oljan. Tillsätt vitlök och sambal oelek. Ta av stekpannan och lägg åt sidan. Tillsätt kryddorna, buljongtärning och tomatpure. Rör ner bönmoset och tillsätt mjöl, salt och peppar.
Låt stå och dra. Forma till  vegetter och stek i olja.
Dessa burgare är jättegoda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0