Är det vårt ansvar att bry sig om miljön?

Är det vårt ansvar att ta ansvar för miljön? Ja självklart är det vårt ansvar.
 
Älskar vi verkligen jorden, vårt vackra jordiska hem eller är det våra själviska begär, oss själva som vi älskar? Gör vi det bästa för jorden, naturen eller lever vi  för det som finns på jorden? Istället har man fullt upp med att stilla sina själviska begär  och gör det man har lust med. Man vill inte anstränga sig för nåt man inte får ut för sin egen vinnings skull.
Någon kanske säger: det är så jobbigt, eller det kostar så mycket mer, jag har inte tid, det är inte mitt ansvar mm. Men det är just vad det är. Det är vårt ansvar, inte bara mitt utan ditt ansvar också. Det är  allas ansvar.
Men det kanske kostar mer framåt i tiden istället och då får vi smaka på  vår egen medicin.

Bibeln visar att Gud gav människan ansvaret att ta hand om jorden  " ...och uppfyll jorden och lägg den under er"(1 mos 1:28) "Så tog nu Herren Gud mannen och satte honom i Edens lustgård, till att bruka och bevara den" (1 Mos 2:15).
Men dessutom gav Gud människan en fri vilja, så risken fanns att hon skulle välja att missbruka  jordens resurser. Och det är exakt vad som har hänt. Människans ansvarslöshet och girighet har fått förödande konsekvenser.
Människan är faktiskt en dålig "hyresgäst" här på jorden. Vi människor har misskött jorden och vi  förstör den på många olika sätt. Det var inte så Gud hade tänkt sig att vi skulle uppföra oss här på jorden.

Vi gör varje dag val som påverkar miljön. Vilken inverkan på miljön har våra beslut när det gäller sådant som hushållsinköp, transporter och fritidssysselsättningar. (Man kan minska sin del i aktiviteter som orsakar miljöförstöring eller som i onödan förbrukar naturtillgångar.)

Vi är personligen ansvarig för de beslut vi fattar. Vi måste vara noga med att inte i onödan bidra till jordens miljöproblem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0