Bräserad morotsgryta
Bräserad morotsgryta 4 p (Receptskatten - Vegetariskt)
8 morötter
2 gula lökar
2 msk margarin /olja
1 burk champinjoner i vatten (175g)
1 klyfta vitlök
250 g djupfrysta ärter
timjan salt o peppar
Ansa och skär morötterna i slantar. Skala och skär löken i klyftor. Fräs grönsakerna i matfettet. Tillsätt svampen ( spar spadet) och fräs alltsammans några minuter.Pressa över vitlöken och krydda. Späd med spadet från svampen och lite vatten. Låt bräsera under lock ca 10 minuter. Tillsätt ärterna och låt allt bli genomvarmt.
Servera med kokt potatis och graddfil smaksatt med klippt persilja.
8 morötter
2 gula lökar
2 msk margarin /olja
1 burk champinjoner i vatten (175g)
1 klyfta vitlök
250 g djupfrysta ärter
timjan salt o peppar
Ansa och skär morötterna i slantar. Skala och skär löken i klyftor. Fräs grönsakerna i matfettet. Tillsätt svampen ( spar spadet) och fräs alltsammans några minuter.Pressa över vitlöken och krydda. Späd med spadet från svampen och lite vatten. Låt bräsera under lock ca 10 minuter. Tillsätt ärterna och låt allt bli genomvarmt.
Servera med kokt potatis och graddfil smaksatt med klippt persilja.
Kommentarer
Trackback