Mexikansk böngryta med avokadoröra och ris

Mexikansk böngryta med avokadoröra  och ris 4 port
Källa: Netdoktor

Böngryta:
1 gul lök
1 stor grön paprika
1 stor röd paprika
½ purjolök
1 msk smör eller margarin
1 tsk chilipeppar, gärna ancho style
1 tsk spiskummin,
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2½ dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 burk kidneybönor, ca 400 g
1 kruka färsk koriander
Salt

Avokadoröra:
2 avokado
½-1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 tomat

Örtsalt och svartpeppar

Till servering
4 port kokt ris

Tillagning
Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Strimla purjolöken.

Fräs löken i smör i en kastrull tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt paprika och purjolök tillsammans med chilipeppar och spiskummin. Fräs en stund till. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda 10 minuter.

Spola bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Plocka korianderbladen och hacka dem grovt. Blanda ner bönorna och koriandern i grytan och smaka av med salt och eventuellt mer chili.

Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet med hjälp av en sked. Mosa avokadon med en gaffel tillsammans med citronsaften. Pressa ner en vitlöksklyfta och smaka av med örtsalt och svartpeppar. Skät tomaten i 4 klyftor. Ta bort kärnorna. Tärna tomaten i små tärningar. Blanda ner tomattärningarna i avokadoröran.

Servera böngrytan med avokadoröran och kokt ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0