Vegetarisk Tacopaj(med sojabönsfärs)
Detta recept är egentligen gjort på köttfärs men jag har gjort om det till vegetariskt. Originalreceptet är gjort på scones och pizzamix och botten blir då lite tjockare. Jag har gjort degen på Pizzadeg. Receptet är till 4 portioner men räcker till 5 portioner.
Vegetarisk tacopaj
1paket scones och pizzamix eller valfri pizzadeg.
1 burk sojabönor
1 förpackning krossade tomater
lite kinesisk soja för färgens skull
1påse tacomix
1 msk torkad oregano
4 tomater i tärningar eller skivor
1 lök i ringar
1 burk creme fraiche
4 msk majonnäs
svartpeppar
Gör pizzadegen eller sconesdegen. Mixa sojabönorna och sätt dem i en panna, och tillsätt sedan krossade tomater och kryddorna. Låt puttra ett litet tag. Skär tomater och löken.
Platta ut degen på en smörad ugnsplåt och bred ut bönfärsen på pizzan/sconesdegen. Tillsätt de hackade tomaterna och den skivade löken över pajen.
Rör ihop creme fraich, majonnäs och svartpeppar och klicka på röran över löken och tomaterna.
Gör du degen på sconesmix så grädda ca 20 min i 225 grader, annars gå efter pizzareceptet du väljer.
Ät gärna en sallad eller rivna morötter till.
Mycket gott och man håller sig mätt länge.
Vegetarisk tacopaj
1paket scones och pizzamix eller valfri pizzadeg.
1 burk sojabönor
1 förpackning krossade tomater
lite kinesisk soja för färgens skull
1påse tacomix
1 msk torkad oregano
4 tomater i tärningar eller skivor
1 lök i ringar
1 burk creme fraiche
4 msk majonnäs
svartpeppar
Gör pizzadegen eller sconesdegen. Mixa sojabönorna och sätt dem i en panna, och tillsätt sedan krossade tomater och kryddorna. Låt puttra ett litet tag. Skär tomater och löken.
Platta ut degen på en smörad ugnsplåt och bred ut bönfärsen på pizzan/sconesdegen. Tillsätt de hackade tomaterna och den skivade löken över pajen.
Rör ihop creme fraich, majonnäs och svartpeppar och klicka på röran över löken och tomaterna.
Gör du degen på sconesmix så grädda ca 20 min i 225 grader, annars gå efter pizzareceptet du väljer.
Ät gärna en sallad eller rivna morötter till.
Mycket gott och man håller sig mätt länge.
Kommentarer
Trackback