Historia om Alla, Någon, Envar och Ingen

Även detta hittade jag i lådan från källaren. En historia som många säkert känner till.


Detta är historien om fyra människor som kallas ALLA, NÅGON; ENVAR och  INGEN.

Det var ett viktigt arbete som skulle utföras, och ALLA var säkra på att NÅGON skulle göra det.

ENVAR kunde ha gjort det, men INGEN gjorde det.

NÅGON blev sur på grund av detta, för det var ALLA's arbete.

ALLA trodde ENVAR kunde utfört det, men INGEN förstod att ALLA inte ville göra det.

Det slutade med att ALLA förebrådde NÅGON då INGEN gjorde vad ENVAR kunde ha gjort.

Rolig historia

Jag har hittat ett papper där det stod om vår resa till Stockholm när jag gick barnskötarutbildning 1984. När vi kom hem från Stockholm bad vår lärare att säga ett ord var och en av oss, ibland ett verb, ibland ett adjektiv mm. Av det blev det en historia om vår resa. De understrukna orden är dessa ord som vi sa. Historien blev hur tokig som helst, jag skrattade jättemycket när jag läste den.

Så här blev historien:

BSK:s fläskiga resa till Stockholm.

En grön måndageftermiddag reste 19 stycken från Bsk-klassen till ett varmt Stockholm. Det var 18 oerhört kalla elever och en mycket grå lärare. Vagnen på tåget delades med 15 roliga VdBu 1 - elever, 14 tråkiga från VdBu 2, samt deras 2 klassföreståndare, röda Anna och prickiga Rose-Marie. Som assistent medföljde den rutiga Agneta.
Konduktören cyklade från kupé till kupé, ritande efter huvudbiljettföraren som hade gömt sig i en taklampa. Väl inne i sittvagnen till Boden skrattade alla medan ledarna höll på att gråta.
Två vassa SJ-killar sprang på med 8 kartonger randig mat, som Trafikrestaurangen bjöd de runda resenärena på, för att de var så fyrkantiga. Ingen i gruppen tyckte att maten var hård!
Efter en mjuk och brun natt i den randiga liggvagnen, tågade alla av tåget och sprang in på Stockholms central, där de runda klassföreståndarna och tjorviga Barbro löste turistcards till alla, så att de skulle kunna åka skoter hit och dit i Stockholms tunnelbana.
Under det första studiebesöket i kongresshallen på Norra Bantorget, sov alla, när den slaskige föreläsaren redogjorde för forskning om barn med motoriska svårigheter.
De flesta tyckte att det var litet att få veta en del om barns kultur och påverkan av massmedia, men längtade ändå till det stora hotellet med duschar, och bad därför den brede ledaren att slippa den sista föreläsningen, för att ro hem och hoppa före teaterbesöket på China, som blev en smal upplevelse. Efteråt promenerade alla till pizzeria Piraten i Gamla Stan och åt, tills Märta och Els-Marie, sa att de var så gulliga. Sotiga Madde hade fått en chili con carne. Tommy och Peter satt fortfarande och  åt varsin lasagne. Urgröpte Tommy blev mätt fort, men kantige Peter erbjöd sig frivilligt att äta även av Tommys kålpudding.
Redan efter en dags vistelse i det ruggiga Stockholmsvädret, åkte alla tunnelbana kord och tvärs som om de vore infödda storstadsbor och hittade både till Montessoriförskolan i Danderyd och Djursholm.
En del började tidigt att längta hem efter sin T-central, och kröp på tåget på Stockholms central för att sedan välkomnas av sina sotiga kor i ett Gällivare med randig snö och enorm blå himmel och alla berättade att det var deras livs gulaste resa!

Källarrensning

Var ner i källaren och såg allt vad jag hade där. Tog upp flera kassar och en kartong. Många böcker, pärmar från utbildningar mm. Så nu kommer jag att skriva en hel del inlägg från det jag hittade i källan. Både det som är roligt, kunskaper, tester mm.
Men mer källarrensning behövs, men först måste jag få ordning på allt det jag hittade nu som ska vara kvar.

Glöm inte att släcka ner ikväll

Idag börjar Earth hour klockan 20.30 -21.30 här i sverige. Jag ska nog släcka ner ikväll. Jag ska tända ljus och smaska i mig lite After eight kaka som blev kvar sen i torsdags. Och datorn ska av också, den brukar stå på hela dagen annars.

Det är ett bra initiativ att släcka ner en timme men det jag reagerar på är att det borde ha hänt mycket tidigare, för flera år sen. Jag tycker att det är väl sent ute att börja år 2009. Men som det heter, bättre sent än aldrig.
Och en sak till,  vi kan inte rädda jorden i sin helhet ( men det kan bara Jesus göra) men jag tycker att vi ska göra vårt bästa för jorden och  miljön så länge vi lever. För det är ju en av våra livsuppgifter här på jorden.Vad ska ni göra? Ska ni slå av ljuset?

Marknad

Idag gick jag in till stan, det tog 50 minuter och gick ett tag på marknaden som är nu i helgen. Jag köpte bara en krydda som heter "7 kryddor" det är en thailändsk krydda som innehåller olika chilisorter, vitlök, ingefära, stjärnanis, koriander, kummin, kryddnejlika, paprika, citronskal och salt. Den passar till wokning, grytor, soppor och fisk.

Sen gick jag ner till Willys och handlade lite och när jag ändå var där så gick jag ner till södra hamn som ligger intill. Det var mycket folk ute på isen, ska nog gå dit nån dag då det är lite varmare väder. Idag var det soligt men det var så förenta nationer så kallt ute. För det tar ju ett tag att gå in till stan först och sen gå ut till Gråsjälören, en ö nära hamnen.

Möte hemma hos mig

Igår hade jag bönemöte (husgrupp) hemma hos mig igen. Nu var det 6 personer inklusive mig själv. Vi pratade, läste från bibeln och bad och sjöng lite lovsånger. Mötet började klockan 19.00 och vi slutade klockan 23.00.
Det är alltid kul när det myclet folk här. Fick en Bibelläsningsplan, för jag är jättedålig på att läsa Bibeln. Så nu kanske det blir mer bibelläsning.
Jag hade bakat en After eight kaka som var supergod, hittade receptet här. 
Nästa möte blir nästa onsdag men då inte hos mig.

Vem bloggar jag som?


Gjorde ett test här.

Så här blev svaret:
1. Vimmelmamman
2. Stina-Lee
3. Kelly
4. Lily
5. Hanna Graaf
6. Carolina Gynning
7. Pernilla Wahlgren
8. Style by Kling
9. Princessans dagbok.
10. Kissie
Inte för att det stämde in tycker jag, men det är bara en rolig grej. Kul att hitta lite fler bloggar är ju positivt. Sen om allt inte faller mig i smaken det är en helt annan sak.


Mötet gick om intet

I lördags hade jag möte hemma hos mig. Det var 4:e gången hos mig. Men det var bara en som kom. Men där 2 eller 3 är  samlade är jag mitt ibland dem, som Jesus säger. Ibland är vi 4-8 personer så det är inte så kul med så lite , men, men.
Så jag hann även se på melodifestivalen också. Inte min favorit som vann men den gick an.

RSS 2.0