Boktipset.se och bok.nu

Jag vill tipsa om bra sidor som man kan hitta sina favoritböcker och lästips. Det är boktipset.se och bok.nu. De är nästan uppbyggd på samma sätt.

Det hela går ut på att sätta betyg på böcker och allt eftersom så kommer en betygskala upp på böcker enligt din egen boksmak. Här får man alltså ganska så många bra lästips på många bra böcker. Där kan du också hitta andra med samma boksmak som dig själv.

Jag är med i båda sidorna och tycker att båda är jättebra men jag tycker att boktipset.se är den bästa sidan.

Middagsbjudning

Har även idag varit på stranden och Sandra kom dit också.
I eftermmiddags har jag bjudit Sandra på mat. Vi åt tortillabröd med falafel, gurka, tomat, lök, majs, gräddfil och jalapenos. Jag stekte de flesta falafel men friterade några och jag tyckte att de friterade var de godaste.Det var jättegott. Sandra sa att det var gott fast hon inte är vegetarian.

Mjölkudds berget

Igår förmiddag var jag som vanligt på badstranden, Sandra var där också. Det blev en hel del badande också. Det är varmt men det känns ändå att det är augusti, det är lite svalare ändå.

Senare på eftermiddagen cyklade jag och Roger ( en kille som lagade min cykel, kände han inte före det) till Mjölkudds berget  och tog lite foton över Luleå. Det blev ganska så fina kort. Fotona kommer inom kort.
Det var jobbigt att gå uppför berget fast det bara tog någon minut att gå upp. Plus att det var en brant trappa att gå upp för också. Men det var fin utsikt över Luleå.

Vilket underbart sommarväder

Vilken bra sommar vi haft den senaste tiden... ja nästan hela sommaren har varit fin. Det är inte många regniga dagar vi haft här uppe och ibland kan det vara skönt med lite regn och mulet. Det ska bli fortfarnde fint här ända till i början av nästa vecka.

Så jag har varit på stranden så mycket som det bara går. Så jag är nästan aldrig hemma.
För vintern kommer med smygande steg ändå. Och här uppe är ju vintern det jobbigaste och lång.

Så det är ju bara att passa på när det är varmt och skönt ute

.

Att vara singel

Jag har nu varit på Luleåkalaset och det var mycket folk och det trivs jag med. Men när jag var på Rix Fm festivalen under Kalaset så blev det ganska så jobbigt. Det var många ungdomar, och barn med sina föräldrar. Det är så jobbigt att se sånt som man själv vill ha. Man såg par, unga som medelålders som höll om varandra, en del var gravida och det är också en jobbig situation. Varför kan man inte ta hänsyn till alla singlar?
Jag tycker inte egentligen att det är nåt viktigt med kompisar utan det är viktigare med en man och barn som jag då inte har. För kompisar är ju bara tillfälligt, man kan inte leva med en kompis och förvänta sig att hon/han ska hjälpa, som med en partner.
Som singel måste jag ju göra allting själv, städa, laga mat, äta och annat. Just nu är det länge sen jag åt riktig mat. Inget kul att laga maten själv och äta den själv.

När jag cyklade hem så grät jag hela vägen. Det var jättejobbigt. Ingen kan förstå hur det känns att vara singel, när man själv inte vill vara det.
Jag ska ju inte behöva sitta inne bara för att det är jobbigt när man ser familjer med barn eller de som är gravida. Jag är inte sån heller som sitter inne bara därför. Men jobbigt är det. Jag utsätter mig för prövningar hela tiden.
Och dessutom är det jättejobbigt att komma hem till en tom lägenhet. Man gruvar sig för att komma hem.

Kan ni ge mig några tips?
Och kommentera gärna.

RSS 2.0