Ananaspaj

Här kommer en jättegod ananaspaj. Mums!

Deg:

150 gram smör                                                            
1½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:                                                             

1 ägg
½ dl socker
1 burk creme fraiche (2 dl)
2 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas

Gör så här:
Smörj en pajform. Börja med att blanda samman smör och socker. Tillsätt mjöl och bakpulver och knåda snabbt ihop degen. Tryck ut den i pajformen. Vispa ägg och socker lätt och rör ner creme fraiche och vaniljsocker. Bred ananaskrossen över pajdegen och häll fyllningen ovanpå. Grädda pajen i 200 grader ca 20 minuter.
Servera gärna med grädde eller glass till.

Tips: Byt ut ananasen med 250 gram djupfrysta osötade hallon.

image25

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0